156. Derbi - Sastav Zvezde: Pešić od starta i 4-4-2?!

Ovo je očekivani sastav Crvene zvezde za 156. "večiti" derbi. . .

Fudbal 13.12.2017 | 10:00
156. Derbi - Sastav Zvezde: Pešić od starta i 4-4-2?!
Još 90 minuta i fudbaleri Crvene zvezde mogu na zasluženi dvomesečni odmor, koji će trajati sve do 13. februara i prve utakmice sa moskovskim CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope.

Ta preostala utakmica uoči zimske pauze, međutim, biće možda i najteža za crveno-bele u dosadašnjem toku Superlige, jer izabranicima Vladana Milojevića predstoji 156. "večiti derbi" i to na stadionu Partizana.

Biće potrebno još jednom zapeti i izvući poslednje atome snage, ne bi li bio savladan najveći rival i stvorena dobra zaliha od 12 bodova za prolećni nastavak šampionske trke.

Partizan trenutno zaostaje devet bodova i jasno je da pod mnogo većim pritiskom ulazi u meč, ali i crveno-beli žele da na najlepši način zaokruže sjajan rad i rezultate u prethodnom periodu, odnosno od dolaska Vladana Milojevića.

Videćemo kojim igračima će mladi trener pružiti šansu da stave "šlag na tortu", odnosno hoće li ponovo kombinovati tim kao što je do sada činio u domaćem prvenstvu ili će na teren igrači koji su pre nedelju dana savladali Keln 1:0 i doneli klubu proleće u Evropi posle dugih 25 godina pauze.

Aleksandar Pešić je u sjajnoj formi i dominira Superligom, ali na međunarodnoj sceni ima ulogu rezerviste. Upravo pored njegovog imena stoji najveći znak pitanja. Odužiti mu se mestom startera za brojne golove i asistencije kojima je Zvezda stigla do pozicije lidera ili ponovo prednost dati Ričmondu Boaćiju, koji je na izlaznim vratima i kojem bi gol(ovi) u derbiju sigurno doprineo porastu cene na tržištu?

Ili napasti sa obojicom u tandemu, u dosad retko korišćenoj formaciji 4-4-2?

U slučaju da Pešić opet počne iz drugog plana, onda bi među starterima ponovo mogao biti oporavljeni Branko Jovičić, dok bi kao i protiv Kelna, umesto povređenog Nemanje Radonjića uz levu aut-liniju igrao Nenad Krstičić.

Pošto je Vladan Milojević do sada često umeo da iznenadi sastavom, "tipovaćemo", ipak, da će tako biti i ovaj put.

Dakle, očekivana startna postava Crvene zvezde u 156. "večitom derbiju" je: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Srnić, Donald, Kanga, Krstičić - Boaći, Pešić. U formaciji 4-4-2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar