Partizan otpustio Mutu Nikolića! Novi trener - Nenad Čanak!

KK Partizan smenio je trenera Miroslava Nikolića posle serije loših rezultata crno-belih u ABA ligi i Evrokupu.  Njegov naslednik, najverovatnije, Nenad Čanak.

Košarka 12.12.2017 | 20:15
Partizan otpustio Mutu Nikolića! Novi trener - Nenad Čanak!
Nikolić je letos preuzeo crno-bele i najavio razvoj mladih igrača, ali nije uspeo da zadovolji upravu rezultatima koje je ostvarivao.

Crno-beli su izgubili poslednjih pet utakmica, a dobili su samo jedan od poslednjih devet mečeva.

Partizan je na deobi četvre pozicije u regionalnom takmičenju sa još četiri tima sa skorom 5-6, dok je u Evrokupu poslednji sa 1-6.

Osim loših rezultata, Nikoliću navijači zameraju i što je upropastio transfer talentovanog Radeta Zagorca u Humsku.

Spekuliše se da bi Nikolića na klupi srpskog velikana mogao da nasledi bivši kapiten Partizana Nenad Čanak, prošle sezone asistent Aleksandra Džikića.

Partizan u četvrtak dočekuje Bilbao Basket u Evrokupu, a predstojećeg vikenda u "Pionir" stiže skopski MZT.





Partizan u nastavak sezone ide sa novim trenerom!

Miroslav "Muta" Nikolić smenjen je nakon sastanka sa predsednikom Ostojom Mijailovićem i najužim rukovodstvom Partizana zbog serije loših rezultata, potvrđeno je iz kluba. Crno-beli su izgubili osam od poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima...

Nikoliću je ovo bio drugi "mandat" u Partizanu, u kom je prethodno radio devedesetih godina, a početkom jula ponovo je seo na klupu crno-belih i potpisao ugovor do 2020. godine.

Prema saznanjima MONDA, za njegovog naslednika najozbiljnije figurira Nenad Čanak, aktuelni trener Spartaka, koji je prethodno bio pomoćnik Aleksandru Džikiću i samostalno vodio Partizan na nekoliko mečeva u njegovom odsustvu, uključujući i finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Sastanak Upravnog odbora Partizana je u četvrtak (15 časova) i na njemu će Čanak zvanično biti i imenovan za novog šefa stručnog štaba.

Čanak je u Partizanu igrao u dva navrata (1992-94 i 1999-2003), dok mu je posao u Subotici prvi samostalni pošto je kao pomoćnik radio još i u Megi i mladoj reprezentaciji Srbije.

Crno-bele će, najverovatnije, u sutrašnjem meču Evrokupa protiv Bilbaoa voditi Nikolićev pomoćnik Aca Matović, koji je ranije radio u mlađim kategorijama Partizana.

Zvanično, asistent će mu biti tim-menadžer Dušan Kecman, a Matović bi trebalo da bude i deo stručnog štaba koji će oformiti Nenad Čanak.

Partizan u regionalnoj ligi ima skor 5-6, a poslednji poraz je došao protiv Cedevite u hali "Aleksandar Nikolić" tokom kog su i navijači na tribinama "zatražili" odlazak Miroslava Nikolića koji je rekao da je "nije zaslužio prozivke".

U Evrokupu, za koje je Nikolić ponavljao da nije takmičenje od prioriteta i da u njemu želi da pruži šansu mladima, Partizan je ostvario svega jednu pobedu u sedam mečeva.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar