Ovako više ne ide...!

Napoli ponudio Maksimovića u trampi za napadača! Iako je došao kao jedan od najskupljih u istoriji, Srbin nije mnogo pokazao na San Paolu.

Fudbal 13.12.2017 | 22:00
Ovako više ne ide...!
Došao je kao najskuplji srpski fudbaler u istoriji, a sada može da ode kao deo trampe za drugog igrača. Štoper Nikola Maksimović se danas u italijanskim medijima pominje kao deo Napolijeve ponude za Domenika Berardija!

Maksimović je pre dolaska skoro dve godine bio opsesija Napolitanaca koji su ga jurili u tri prelazna roka, slali gomilu ponuda Torinu i doveli ga tek u finišu letnje pijace 2016. godine za 25.000.000 evra plus bonuse i Valdifjorija čija vrednost je iznosila 3.500.000 evra. Međutim, najskupji Srbin u dotadašnjoj istoriji i najskuplji defanzivac u istoriji Napolija nije na San Paolu doneo efekat kakav se očekivao. Doduše, nije ni dobio preveliku šansu.

Iako je Napoli prevrnuo nebo i zemlju da ga dovede, trener Mauricio Sari u njemu nije video stub odbrane. Sari se uglavnom prošle sezone oslanjao na Kulibalija i Albiola, a veću minutažu od Maksimovića je imao i Vlad Kirikeš. U ovoj sezoni, Maksimović je odigrao samo dva meča za Napolitance i sve ukazuje na to da ovaj brak nije bio srećan izbor ni za jednu stranu u njemu.

Kako piše lokalna štampa u Napulju, Maksimović nije srećan zbog uloge u timu i zatražio je da ode, a klub već ima i spremno rešenje ako Srbin prihvati. Napoli nudi Maksimovićau trampi za Sasuolovog napadača Domenika Berardija.

Berardi je velika Sarijeva želja, a klub sa San Paola je i letos pokušavao da ga dovede. Međutim, Sasuolo je tada tražio prevelikih 40.000.000 evra. Situacija se od tada promenila, Berardiju je cena malo i opala, a Napoli je spreman da već u januaru ponudi novac i Maksimovića u zamenu za napadača. Opcija je i da Napolitanci ponude pare iLorenca Tonelija umesto Maksimovića.

Sasuolu će biti potreban štoper s obzirom da komandant odbrane Paolo Kanavaronarednog leta ide u penziju kako bi se kao pomoćnik priključio bratu Fabiju u Kini.Maksimović bi bio idelano rešenje, ali je pitanje da li je Srbin spreman da selidbu u Ređo Emiliju. Berardi čeka rasplet i želi da se priključi Napolija, tako da bi kockice mogle da se slože ako Maksimović prihvati i ako Napoli ponudi dovoljno novca uz njega.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar