Alimpijević zadovoljan, ali strijepi od "kazne"!

Trener Zvezde istakao da je iz meča protiv Cibone najvažnija pobeda, dok se Pero Antić u ime ekipe "pokajao" zbog preranog opuštanja.

Košarka 12.12.2017 | 10:30
Alimpijević zadovoljan, ali strijepi od "kazne"!
Crvena zvezda je šestom uzastopnom pobedom zadržala drugo mesto na tabeli ABA lige, korak iza vodeće Budućnosti, odnosno korak ispred trećeplasirane Cedevite.

Cibona je savladana rezultatom 87:93, ali uz osetan pad u igri tokom poslednjih šest-sedam minuta.

"Čestitam Ciboni na zaista dobroj utakmici, pre svega na pokazanom karakteru. U jednom trenutku je razlika bila prilično visoka, ali Cibona nije odustajala, već se vraćala iznova i iznova. Ujutru kad se probudimo, pamtiće se i pisaće se pobeda. Da je naša najbolja utakmica - i nije, međutim, moram da budem zadovoljan, jer je iza nas naporan mini-ciklus. Pre utakmice sa Realom, rekli smo da su nam najvažniji Igokea, Efes i Cibona, ali igrači su uspeli da pobede sve", izjavio je Dušan Alimpijević na konferenciji za novinare.

Trener crveno-belih pohvalio je igru u prvoj četvrtini, koja je završena sa 17 poena prednosti.

"Prvu četvrtinu smo odigrali onako kako smo se dogovorili. Napravili smo razliku, a posle je to možda izgledalo kao rutina, ali mi bismo nekad mogli da budemo i kažnjeni zbog ovakvog pristupa. Ovog puta nismo".

Alimpijević je konstatovao da protiv Zvezde "većina ekipa igra bez opterećenja u napadu i maksimalno u odbrani", što često vodi tome da utakmice koje bi "na papiru" trebalo lako dobiti, budu teže nego što se očekivalo.



Veteran Pero Antić bio je kritičan prema sebi i saigračima.

"Igrali smo super u prvoj četvrtini, ali posle smo pokazali nešto što nije bilo dogovoreno. Nismo ispoštovali neke stvari i zato je razlika na kraju svedena na šest poena. Treba da igramo sa više karaktera i da pokažemo naše pravo lice. Ovo nije bilo to", izjavio je trostruki osvajač Evrolige sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom.

"Uz svo poštovanje Cibone i njenog sastava, sa ovakvim greškama bismo u Evroligi izgubili utakmicu 20 poena razlike. Oni su pokazali energiju, karakter, da su dobar miks mladih i starijih igrača i da je teško pobediti ovde".

Zvezda se odmah posle utakmice vratila u Beograd i od danas počinje pripreme za gostovanje Valensiji, u okviru 12. kola elitnog takmičenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar