Najava - ABA: U Zagreb po četvrtu pobjedu u nizu!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević želi da njegov tim protiv Cibone završi uspešan mini ciklus, ali zna da će to biti teško.

Košarka 10.12.2017 | 18:15
Najava - ABA: U Zagreb po četvrtu pobjedu u nizu!
Zvezda je otptovala u zagreb na meč protiv Cibone, kojim će i zvanično biti okončano 11. kolo ABA lige, polovina takmičenja u regionalnom šampionatu ove sezone.

Crveno-beli znaju da ih u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" čeka težak zadatak, ali žele da na krilima odličnih partija završe mini ciklus.

"Dolaskom novog trenera, mnogo toga se promenilo u redovima Cibone. Otišao je Jang, zatim su doveli Ratkovicu, iskusnog plejmejkera, na poziciji koja im je bila deficitarna. Pokazali su brzo reakciju i napredak u igri. Ovo je jedno od težih gostovanja u ABA ligi, i mi želimo da završimo naš mini ciklus, u kome smo imali utakmice u Madridu, protiv Igokee, Efesa pobedom i protiv Cibone. Svi igrači su zdravi i spremni za ovaj meč", izjavio je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

I Ognjen Dobrić napominje da njegov tim čeka težak duel u Zagrebu.

"Svakako je teška utakmica pred nama, ne samo zbog činjenice da smo igrali protiv Efesa u Evroligi pre samo dva dana. Cibona je imala vremena da se pripremi za ovaj meč i važno je da odgovorimo čvrstom i agresivnom igrom. Naše ambicije u Evroligi su jasne, želimo da dobijemo svakoga, ali naš prioritet je, i to namerno ponavljamo, ABA liga. Cibonu predvodi vrlo iskusan tandem Tomas i Žorić. Želimo pobedu kako bi nastavili da gradimo i samopouzdanje, ali i da spremni dočekamo seriju gostovanja do Nove godine u oba takmičenja" rekao je Dobrić, čija ekipa će posle Zagreba u Valensiju, Bar, Istanbul, Sremsku Mitrovicu.

I Cibona je svesna da će u ponedeljak uveče imati veliki ispit, zbog čega je trener Ante Nazor pozvao publiku da im pruži što veću podršku.

"Pozvao bih što veći broj ljudi da nas bodri protiv respektabilnog protivnika, o čemu nam govori i njihova pobeda u Evroligi nad Realom u Madridu. Oni su poslednja dva trijumfa u ABA ligi ostvarili rutinski s onoliko snage koliko je potrebno. Na nama je da pokažemo veru i bezobrazluk u onome što radimo. Ukoliko budemo do kraja držali borbenost i koncentraciju, uveren sam da ćemo doći u situaciju da prelomimo utakmicu u našu korist", poručio je Nazor.

Iskusni Marko Tomas veruje da Cibonaima šansu protiv Zvezde i da mora da je iskoristi.

"Igramo protiv ponajbolje ekipi u regionalnoj ligi. Nešto su bili ranjiviji na početku sezone nego sada. Našli su ritam između ABA lige i Evrolige i sad lakše pobeđuju ove utakmice koje moraju. Nama je utakmica u Baru dala određeni deo samopouzdanja, ali uz takav angažman i fanatičnu igru u obrani biće nam potrebno i dobro napadačko veče. Imamo svoju šansu, jeste Zvezda kvalitetnija ekipa, ali mi igramo na domaćem terenu. Uz podršku domaće publike i uz našu dobru igru možemo da pobedimo".

Utakmica 11. kola ABA lige Cibona - Crvena zvezda mts igra se u ponedeljak od 18 časova u Zagrebu.

REZULTATI I PAROVI 11. KOLA

Igokea - Mega 82:89
Partizan - Cedevita 82:92
FMP - Budućnost 76:93
Zadar - Olimpija 97:77

nedelja

MZT Skoplje - Mornar 17.00

ponedeljak

Cibona - Crvena zvezda 18.00

TABELA: Budućnost 10-1, Zvezda 8-2, Cedevita 8-3, FMP 5-6, Partizan 5-6, Zadar 5-6, Olimpija 5-6, Cibona 4-6, Mornar 4-6, Mega 4-7, Igokea 4-7, MZT 2-8.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar