Partizane, kako izaći ''iz bunara''?!

Vilijams Gos: Stalno smo tu, ali ne znamo da prelomimo; Gavrilović: Pojačati rad.

Košarka 10.12.2017 | 20:15
Partizane, kako izaći ''iz bunara''?!
Partizan se trenutno nalazi na tamnom i mračnom mestu gde nikako ne želi da bude. Porazom od Cedevite, osmim u poslednjih devet mečeva, a petim zaredom, najtrofejniji srpski klub je potvrdio da prolazi kroz krizu igre i rezultata. Glavno pitanje je kako će ekipa pronaći način da podigne glavu i krene da se penje iz bunara u kojem se nalazi.

"Doživeli smo težak poraz, a imam osećaj da smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Stalno smo tu negde, u svakom meču. Ali mladi smo, neiskustvo uzima danak i ne možemo da prelomimo utakmicu", rekao je Najdžel Vilijams Gos, poslovično najbolji igrač crno-belih ove sezone.

Česti problemi sa povredama, prema njegovim rečima takođe su značajno uticali na seriju loših rezultata.

"Nadam se da možemo da napredujemo kako vreme odmiče. Malo je utakmica gde nas je neki protivnik pregazio. A tu su i povrede. Protiv Cedevite nije bilo Vanje, prethodno Ritasa nismo igrali Novica i ja. Povrede dosta utiču na igru i rezultate. Nijedan meč nismo bilo kompletni. Moramo da ostanemo pozitivni u glavama, da se držimo zajedno i da na sledeći meč izađemo sa ciljem da pobedimo."

A nije baš lako ostati pozitivan ako se pogledaju tabele i Jadranskoj ligi.

"Sigurno nam neće pomoći ako budemo razmišljali na negativan način. Svima nam je teško, niko od nas ne želi da gubi utakmice, ali nema šanse da izađemo iz krize ako ne budemo pozitivni."

Otprilike na sličan način razmišlja i Strahinja Gavrilović koji je sticajem okolnosti i protiv Cedevite i u prethodnih nekoliko mečeva mnogo više igrao pod košem na poziciji pet, kada je odmara Đoko Šalić.

"Znali smo sa kim igramo. Držali smo se korektno prvo poluvreme, u drugom je bilo propista u odbrani i loše smo rotirali. Na kraju su presudile njihove trojke preko ruke, u sedmoj sekundi napada i slično. Ostaje nam da se okrenemo sledećim mečevima, kreće druga polovina sezone u Jadranskoj ligi."

Opravdano se postavlja pitanje u kojoj meri negativan niz rezultata može da utiče na samopouzdanje ekipe.

"To može samo da nas natera da radimo jače i ostvarimo što veći broj pobeda. Možda može malo psihički da nas poremeti, ali treba da utiče u kontrasmeru, da se okrenemo i pozitivno razmišljamo. Sad imamo još dve utakmice kod kuće u Jadranskoj ligi. Da to dobijemo i da se vratimo na novi kolosek", istakao je Gavrilović.

Partizanov košarkaš tvrdi da postoji jasan recept za povratak u formu.

"Pojačati rad, više koncentracije na terenu, samo što jače u odbrani."

Prva sledeća prilika da se taj recept primeni je u sredu, kada će Partizan dočekati Bilbao sa kojim deli poslednje mesto na tabeli u grupi Evrokupa.

"Bilbao smo dobili tamo. Trudićemo se da je dobijemo i sad. Ne preostaje nam ništa drugo nego da idemo na pobedu", zaključio je Gavrilović.

Posle svega, utisak je da bi jedna pobeda mogla mnogo da znači celoj ekipi pre svega na psihološkom planu, ali s obzirom na trenutak u kojem se Partizan nalazi, to deluje kao veoma ozbiljan zadatak.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar