Nikolić: Partizanovac sam, nisam zaslužio zvižduke!

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da poraz od Cedevite za njega nije kiks i istakao da se oseća loše zbog zvižduka publike.  Trener Partizana ocenio je da je Cedevita kvalitetnija i iskusnija ekipa, a da njegov tim treba da nastavi da radi. "Povrede su ostavile traga, sve nas je stiglo. . . "

Košarka 10.12.2017 | 10:30
Nikolić: Partizanovac sam, nisam zaslužio zvižduke!
Miroslav Nikolić izjavio je posle poraza od Cedevite rezultatom 82:92, da je Partizan izgubio od "profesionalne ekipe, koja igra Evroligu" (napravio je lapsus) i koja je "uz Zvezdu i Budućnost najjača" u ABA ligi.

Iz tog razloga...

"Za mene lično, ovaj poraz nije kiks", počeo je Nikolić izlaganje na konferenciji za novinare. "Ostavile su traga povrede, zbog kojih neki igrači nisu trenirali, izvukli smo maksimum iz ovog što smo imali".

Partizan je u poslednjih šest minuta ušao sa nerešenim rezultatom, a tri minuta pre kraja bio je na dostižnih "minus tri".

"Imali smo priključak, solirali smo, nismo pogodili, a oni su nam dali 15 trojki. Pogađali i sa osam metara i preko ruke, od toga praktično nema odbrane. Čestitam im, nama ostaje da dalje radimo i da izvučemo pouke, kao posle Budućnosti, kada smo (u četvrtoj četvrtini - prim. aut) promašili pet zicera i neka slobodna bacanja. Cedevita je kvalitetnija od nas", konstatovao je trener Partizana.

Crno-belima je ovo osmi poraz u poslednjih devet mečeva, računajući oba takmičenja. Nikolić nije prihvatio tezu jednog od novinara, da je krajnji trenutak za "uzbunu".

"Mi 14 dana nismo trenirali. Imali smo sedam-osam povređenih igrača i Vanju Marinkovića u reprezentaciji. On se sada povredio, utakmicu pre njega Gos, Veličković vuče povrede, brzo se umara i ne mogu mnogo da ga koristim... To nas je sve stiglo. Jedini koji su redovno trenirali su Stevanović i Gavrilović", odgovorio je Nikolić i nastavio...

"Vidite kako to radi profesionalna ekipa. Cedevita dođe do zicera, pa izbaci loptu napolje. Mi nemamo taj ekstra pas. Da ne ponavljam staru priču, da devet naših igrača pre ove sezone nije igralo ABA ligu. Aranitović zbog povrede nije igrao košarku dve godine, sada treba da ga vratimo. Stevanović ima 21 godinu, moramo malo da ga sačekamo. Ja bih najviše voleo da oni igraju odlično, ali mi nemamo tog iskustva. Ni za ABA ligu, a kamoli za Evropu".

Nikolić je rekao da će Marinković zbog povrede biti odsutan 10 dana i odgovorio na pitanje zašto u poslednje vreme ne igra Marko Pecarski.

"Ovo su sve brže ekipe, Pecarski ima 17 godina i ne može da se snađe protiv njihovih 'četvorki' . On će biti igrač za dve godine, kad stekne iskustvo, malo popravi odbranu. Minutažu treba da zasluži na treningu, a ne da mu je neko poklanja. Ni njemu, ni bilo kome drugom".

Upitan da li je soliranje o kome često priča znak da ga igrači ne slušaju, rekao je:

"Mislim da imam autoritet kod igrača. Teram ih i non-stop radimo na usavršavanju igre. Trening nam je juče i prekjuče bio fenomenalan. Na treningu nam je igra bolja nego na utakmici".

Navijači Partizana su na večerašnjoj utakmici zviždali treneru Nikoliću, a on na pitanje kako se oseća tim povodom odgovara,
"Jako loše. I ja sam neki Partizanovac. Mislim da nisam to zaslužio".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar