Početkom sedmice olujni vjetrovi

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveni meteoalarm za ponedjeljak i utorak, 11. i 12. decembar, zbog najave olujnog vjetra, a udari orkanske jačine mogli bi na teritoriji cijele BiH da dostignu brzinu od 110 kilometara na čas.

Bosna i Hercegovina 09.12.2017 | 00:01
Početkom sedmice olujni vjetrovi
Gorska služba spasavanja /stanica Sarajevo/ apelovala je da građani u navedenim danima ne odlaze u planine i ne izlaze bez prijeke potrebe.

"Savjetujemo građanima da ne potcjenjuju moć vjetra. Treba da
prate izvještaje i saopštenja nadležnih službi, a ako uoče nesreće ili potencijalne opasnosti, o tome odmah treba da obavijeste nadležne službe", poručili su iz Gorske službe spasavanja.

Neki od savjeta građanima su da se za vrijeme udara vjetra ne kreću
tik uz saobraćajnicu ili šine, da se drže za rukohvate, gdje god je to moguće i da izbjegavaju kretanje na uzvisinama.

"LJudi treba da budu svjesni svoje okoline, da ne prolaze ispod električnih vodova, ako su u automobilu da uspore, i da se ne zadržavaju ispod drveća, stubova, krovova ili fasada", naveli su iz Službe.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Anonymno

09.12.2017 10:24

- Sažeta inspiracija iz najdubljih dubina. - ---------- - Molitva Gospodnja ili Oče naš izgovara se u množini tako da ja nisam ja nego ja smo mi.Pare nas čine radosnima,srećnima,pare nam daju istinsku sigurnost,pare čine da mnogo više volimo jedni druge,pare čine da se osećamo voljenima,pare nas čine ispunjenim svakom potrebštinom,na žalost,mi nemamo pare.Sve što Bog(bio u trouglu,trokutu ili van trougla)hoće je da mu se vrati Njegov buntovni sin Lucifer,pa da sve bidne kao pre,u svemu potpuna harmonija i u svemu potpuno savršenstvo,kako na nebu,tako na zemlji.Sneg nije sneg ako nije makar metar veličine.Koliko Bog voli Lucifera opisano je u Svetom Pismu.Bog svaku osobu koja je u nesreći,u nevoljnosti,svaku osobu koja se oseća omraženo i ništavno naziva Luciferom,osobe koje kroz preobražaj postaju Hristos Bog,svete i savršene osobe kao što je svet i savršen njihov Otac Nebeski.Bog svaku takvu osobu hoće da spase,kroz preobražaj,jer Gospod je Bog koji spašava.I danas,Gospod takve osobe poziva da se pomire sa Njim,došavši u mir sa Bogom. - Zaključak: sve što je napisano u Bibliji posvećeno je(svakoj nesrećnoj osobi)Božijem buntovnom sinu Luciferu koji kroz Novi Zavet postaje Božiji savršeni sin Isus Hristos koji je Gospod Bog i Spasitelj svima koji ostanu u hrišćanskom verovanju do smrti. - Poz. -

ODGOVORITE
Name

Mrki

09.12.2017 22:33

Bravo za tekst