Apel ''Grobarima'': Ne spominjite Ratka Mladića!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura apelovao je na navijače da podrže svoj klub na meču protiv Jang Bojsa i da se ponašaju kao na meču protiv Skenderbega.  Miloš Vazura apeluje na navijače da na utakmici protiv Jang bojsa ponove ponašanje kao protiv Skenderbega. "Ne pominjite nikakve generale i dalje smo pod uslovnom kaznom", poruka je čelnika Partizana.

Fudbal 22.11.2017 | 18:45
Apel ''Grobarima'': Ne spominjite Ratka Mladića!
Crno-beli u četvrtak dočekuju Švajcarce u petom kolu Lige Evrope.

Partizan je u prošlosti često dobijao kazne zbog pogrdnog skandiranja i divljanja navijača, zbog čega je Vazura apelovao da se na meču ne spominje politika, kao ni Ratka Mladića, koji je osuđen u Haškom tribunalu.

“Nema povoda za politiku, ali nikad se ne zna, jedan pojedinac može da napravi problem. Na utakmici i protiv smo bili kažnjeni, između ostalog, i zbog pominjanja Ratka Mladića. Pozivamo navijače da ne pominju naše generale, niti nešto slično. Daleko bilo da pobedimo i obezbedmo dalje takmičenje u Ligi Evrope, a budemo izbačeni zbog nekih povika, taj udarac ne bismo izdržali. Podsećam da smo mi i dalje pod uslovnom kaznom, tako da i najmanji incident može da izazove najgore posledice“, rekao je Vazura za TV Partizan.

Klub iz Humske je odlično je organizovao utakmicu "visokog rizika" protiv albanskog Skenderbega, ali je i pored toga kažnjen – novčano.

“Pozivam navijače da se ponašaju, mere će isto biti rigorozne. Kao i na meču protiv Skenderbega, organizacija će biti na visokom nivou. Očekujemo više navijača, a sada ćemo imati i goste iz Švajcarske. Biće ih 400, a naše je da organizujemo sve kako treba. Mislim da hoćemo, ovaj meč nije utakmica visokog rizika. Svako će sedeti na svom mestu, svi prolazi biće prihodni. Zona iznad tunela (koji vodi ka svlačionici) opet će biti prazna, taj sektor nismo pustili u prodaju. Sva lica koja su vidno alkoholisana biće udaljena sa stadiona“.

Aktuelnom šampionu Srbije potrebna je pobeda za šesto proleće u Evropi.

„Ukoliko pobedimo u ovoj utakmici to će biti istorijski uspeh, posle duple krune, ovakve sezone, dobrog prelaznog roka. Mislim da smo na dobrom putu da napravimo nešto veliko. Mi verujemo da ćemo upeti, da ćemo prezimiti u Evropi“, zaključio je Vazura.

Fudbalski klub Partizan odlično je organizovao utakmicu "visokog rizika" protiv albanskog Skenderbega, ali je i pored toga kažnjen - novčano!

Ovog puta Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) zamsetaklo je to što prolazi na južnoj tribini stadiona Partizana nisu bili "prohodni", odnosno njeni predstavnici uočili su da je na ulazima tokom meča bila gužva, a to prema propisima ne sme da se dešava.

"Dobili smo kaznu za prolaze za 'fan zonu', kako je oni nazivaju. Kad smo ranije bili kažnjavani, rečeno nam je da fan zona ne ulazi u to. Međutim, sad nam je predočeno da svi prolazi moraju da budu čisti... Nismo razočarani tom kaznom, ali mogli smo da dobijemo upozorenje. Nismo dobili upozorenje, već kaznu. Jeste nam žao novca, ali ceo meč je bio odlično organizovan i dobili smo pohvale od iste te UEFA", kaže Miloš Vazura za TV Partizan.

Pred FK Partizan je novi izazov - u organizacionom smislu. U četvrtak uveče Partizan dočekuje švajcarski Jang bojs u, moguće, odlučujućoj utakmici za "prezimljavanje" u evropskom takmičenju. Istina, ovog puta utakmica nema prefiks "visoki rizik", ali će Partizan, svakako, ponovo biti pod lupom UEFA.

Zato, poručuje Vazura, navijači Partizana treba da očekuju isti režim ulaska na stadion kao protiv Skendberbega, rigorozan (biće oduzimani sitan novac, upaljači...), a biće strogo poštovana i mesta sedenja.

"Svako će sedeti na svom mestu, svi prolazi biće prihodni. Zona iznad tunela (koji vodi ka svlačionici) opet će biti prazna, taj sektor nismo pustili u prodaju. Sva lica koja su vidno alkoholisana biće udaljena sa stadiona", ističe Vazura i najavljuje dolazak gostujućih navijača - oko 400 njih.

Iz Partizana ozbiljno upozoravaju svoje navijače da se ponašaju kao protiv Skenderbega, dakle bez ikakvog pominjanja politike, političkih ličnosti i slično... Pogotovo da ne pominju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kojem je presuđeno pred Haškim tribunalom.

"Nema povoda za politiku, ali nikad se ne zna, jedan pojedinac može da napravi problem. Na utakmici protv Budućmnosti smo bili kažnjeni, između ostalog, i zbog pominjanja Ratka Mladića. Pozivamo navijače da ne pominju naše generale. Daleko bilo da se ovo dogodi - pobedimo i obezbedmo dalje takmičenje u Ligi Evrope, a budemo izbačeni zbog nekih povika, taj udarac ne bismo izdržali. Podsećam da smo mi i dalje pod uslovnom kaznom, tako da i najmanji incident može da izazove najgore posledice", poručio je Vazura.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SOVA

22.11.2017 18:16

Srbi treba da proglase Ratka Mladića za nacionalnog heroja. Hitnoooo !

ODGOVORITE