Žene snajperisti obezbjeđuju Kima

Sjeverna Koreja s milion aktivnih vojnika četvrta je vojna sila na svijetu. Više imaju samo SAD (1,347. 300), Indija (1,395. 100) i Kina (2,183. 000). Ne treba zaboraviti još i 5,5 miliona u rezervi. Znači, gotovo 25 odsto stanovnika te zemlje je uključeno u 'ratne igre'.

Svijet 21.11.2017 | 16:33
Žene snajperisti obezbjeđuju Kima
Kim Džong Un za vojne potrebe godišnje troši 10 milijardi dolara, čak 22 odsto BDP-a. Valjda zbog toga ne čudi da većina stanovnika gladuje, a da su vojnici jedini koji imaju osigurane dnevne obroke.

A najvažniji dio te mašinerije su specijalne snage. Sjeverna Koreja ima ukupno 200.000 specijalaca, nijedna zemlja na svijetu nema ih toliko. Posebno mjesto imaju brigade ženskih snajperista. Ima ih u svakom rodu vojske. Uvježbane su da djeluju u pozadini kao civili.

U njihove zadatke spadaju i misije atentata na važne vojne i političke osobe u Južnoj Koreji. Sjevernokorejci kopirali su sovjetski model iz Drugog svjetskog rata.

Sovjetske snajperistkinje bile su strah i trepet za nacističke vojnike. Ljudmila Pavličenko bila je najuspješnija snajperistkinja u istoriji, ubila je više od 300 nacista, a nadimak joj je bio 'Gospođa Smrt'.

Kim Džong Un očigledno vjeruje da i njegove 'cure' mogu da budu ubitačne ako počne rat na korejskom poluostrvu.

Sjevernokorejci imaju ukupno osam snajperskih brigada, tri za standardnu vojsku, tri za vazduhoplovstvo i dvije za mornaricu. Dio snajperista obučen je i za političko djelovanje, odnosno subverziju protiv aktuelne južnokorejske vlasti.

Vjeruje se da je vojska Kim Džong Una izgradila veliki broj tunela ispod demilitarizovane zone uz pomoć kojih bi ušli u Južnu Koreju. Koliko bi daleko stigli je drugo pitanje.

Kimova vojska nije baš najmodernije opremljena, tenkovi datiraju još iz 60-ih godina prošlog vijeka, a slična je priča i sa avionima. Procjena je da bi Južna Koreja nanijela velike gubitke sjevernokorejskim komandosima u njihovim pokušajima da dođu do Seula.

Izvor: Express.hr

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pendula

21.11.2017 16:22

Kakva S.Korea Dodik izjavio za DW da je Milicija R. Srpske naj jaca i da se ne boji Baketa i bradonja iz Maoce !

ODGOVORITE
Name

E Moj Pendula,

21.11.2017 20:32

toliko aam daleko ,a jos blize ,da u najkracem roku napravim pizdariku 'pametnije ti je da zavezes.

Name

Zoki

21.11.2017 21:33

E moj Pendula,nebije ljuto oruzje nego srce u junaka,da smo mi bili srcani u ratu kao te bradonje sto ih ti nazivas rat bi mi brzo bili zavrsili.Ja sam ratovao protiv tih bradonja i sto se tice hrabrosti i stcanosti u ratovanju treba im skinuti kapu,ljutili se mi ili ne ali takoje.

Name

Nek vam je bog na pomoci

21.11.2017 18:20

Kad pogledate ovu sliku vidjecete noge kod svih zena potpuno iste. Vjerovatno je to od treninga????

ODGOVORITE
Name

Zool

21.11.2017 20:57

Zar je broj vojnika mjerilo koja je armija najjaca?Procitajte samo sta jedna"satana"moze da uradi i koliko je nemoguce da je oborite a Rusi ih imaju xxx.Ostalo da ne pominjem.Pominjem Rusiju iz razloga jer je nema na spisku najjacih ovde pomenutih a satana je samo jedna vrsta necega sto imaju.

ODGOVORITE