Na žrijebu za SP Maradona i niska šampiona!

Na žrebu grupa za Mundijal u Rusiji pojaviće se mnogo velikih imena svetskog fudbala.  Može li Maradona da donese sreću Srbiji u Moskvi? Legendarni Argentinac Dijego Maradona asistiraće svom nekadašnjem velikom rivalu Englezu Gariju Linekeru, na žrebu za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbal 22.11.2017 | 18:15
Na žrijebu za SP Maradona i niska šampiona!
Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona asistiraće svom nekadašnjem velikom rivalu na terenu, Englezu Gariju Linekeru, na žrebu za Svetsko prvenstvo 2018, saopštila je Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Maradona će, kako je navela FIFA, predstavljati Argentinu na žrebu koji će se održati 1. decembra u Kremlju.

Dijego Maradona je bio kapiten Argentine na Svetskom prvenstvu 1986. godine koja je na putu ka tituli šampiona u četvrtfinalu eliminisala Linekerovu Englesku sa 2:1. Oba gola postigao je Maradona, prvo "Božijom rukom", a potom je dao jedan od najlepših golova u istoriji fudbala.

Uz njega će se na bini pojaviti i predstavnici zemalja osvajača titule šampiona sveta - Francuz Loran Blan, Brazilac Kafu, Italijan Fabio Kanavaro, Urugvajac Dijego Forlan, Španac Karles Pujol i Englez Gordon Benks. Asistent prilikom žreba biće i bivši ruski fudbaler Nikita Simonjan.

Nekadašnji fudbaler Engleske Gari Lineker biće domaćin žreba, a društvo će mu praviti ruska sportska novinarka Marija Komandnaja.

Maradona će, kako je navela Svetska fudbalska federacija (FIFA), predstavljati Argentinu na žrebu koji će se održati 1. decembra u Kremlju.

Po mnogima najbolji igrač sveta svih vremena bio kapiten Argentine na Mundijalu 1986. godine, koja je na putu ka tituli šampiona u četvrtfinalu eliminisala Linekerovu Englesku sa 2:1.

Oba gola postigao je upravo 'Mali zeleni', prvo "Božijom rukom", a potom je dao jedan od najlepših golova u istoriji fudbala – kada je posle trka od preko šesdeset metara savladao Pitera Šiltona.

Uz njega će se na bini pojaviti i predstavnici zemalja osvajača titule šampiona sveta – Francuz Loran Blan, Brazilac Kafu, Italijan Fabio Kanavaro, Urugvajac Dijego Forlan, Španac Karles Pujol i Englez Gordon Benks.

Asistent prilikom žreba biće i bivši ruski fudbaler Nikita Simonjan.

Gari Lineker biće domaćin žreba, društvo će mu praviti ruska sportska novinarka Marija Komandnaja.

Trofej svetskog šampiona će na binu izneti bivši reprezentativac Nemačke i najbolji strelac u istoriji Prvenstava sveta Miroslav Klose.

Srbija će biti smeštena u četvrtom "šeširu" na žrebu.

Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar