SP: Dijao predvodi nova lica "trikolora"!

Na mini-pripremama reprezentacije Francuske okupilo se 14 igrača, od kojih su čak sedmorica debitanti.

Košarka 22.11.2017 | 17:30
SP: Dijao predvodi nova lica "trikolora"!
Reprezentacija Francuske, stalni kandidat za medalje na velikim takmičenjima, možda je i najviše pogođena novim FIBA kalendarom, koji predviđa da se utakmice kvalifikacija za Svetski kup u Kini 2019. igraju tokom klupske sezone.

Selektor Vensan Kole iz NBA i evroligaških timova ne može da računa na Gobera, Furnijea, Batuma, Ažansu, Mahinmija, Lovernja, Luvavua, Ntilikinu, De Koloa, Ertela, Kozera, Serafana, Bobou, Vestermana, Poarijea, Tupana... pa je na spisak od 14 igrača morao da uvrsti sedmoricu debitanata i jednog koji ima samo jedan nastup u nacionalnom timu (Aksel Žilijen iz Dižona).

Prva zvezda "trikolora" na okupljanju u Lilu svakako je bio veteran Boris Dijao (35), sada član pariskog Levaloa, koji je za Francusku u poslednjih 15 godina odigrao 241 meč.

Iz Kine je stigao bek Edvin Džekson (Guangdong), Lui Labeiri (Strazbur) ove godine je igrao na Eurobasketu, a određeno internacionalno iskustvo imaju još Alen Kofi (Ortez), Endru Albisi (Andora) i perspektivni centar Mam Žaite (Limož).

Među igrače koji prvi put sarađuju sa Koleom spadaju Aksel Butej (Limož), Mustafa Fal (Sakarija), Vilijam Hauard (Limož), Lau Konate (Nanter), Pol Lakomb (Monako), Amin Nua (Asvel) i Eli Okobo (Ortez).

Francuska u petak u Antverpenu gostuje reprezentaciji Belgije, dok u ponedeljak u Roanu dočekuje Bosnu i Hercegovinu.

U grupi E takmiči se još Rusija, a plasman u završnicu kvalifikacija za Mundobasket obezbediće najbolje tri ekipe.

Naredni termini su 22. i 25. februar, 29. jun i 2. jul.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar