"Tokom EP sam bio bespomoćan, to je najgore!"

Srpski centar Miroslav Raduljica kaže da ga raduje okupljanje Srbije jer je svima potrebna pauza od klubova i otkriva kako mu je bilo pre finala Evrobasketa.

Košarka 22.11.2017 | 12:30
"Tokom EP sam bio bespomoćan, to je najgore!"
On je za sajt FIBA rekao i da je neobično što se reprezentacija ne okuplja kada je napolju "100 stepeni".

"Iskreno, mnogo je važno jer imaš priliku da uradiš nešto dobro za svoju naciju. I saglasićete se da je velika, velika stvar za svakog pojedinca da dobije takvu priliku", počinje priču Raduljica. 

"Uzbuđenje je uvek tu kada igramo pred našim navijačima koji su najbolji na svetu. Ovog puta posebno mi je drago što će imati priliku da vide nacionalni tim jer nemaju priliku da putuju kada je šampionat u nekoj drugoj zemlji. Stvarno je poseban osećaj kada se intonira himna, a navijači je pevaju zajedno sa vama" 

Raduljica dodaje da mu je drago što dolazi jer će biti blizu porodici i prijateljima što nije slučaj kada je sa klubom u Kini. On je propustio Evrobasket u septembru i kaže da se tada osećao bespomoćno što je bio jedan od najgorih osećaja u karijeri.

"Nije bilo prijatno nimalo. Osećate se kao deo tima jer ste odrastali s tim momcima ali ne možete da budete sa njima i da im pomognete. U globalu, ne volim taj osećaj kada sam bespomoćan i ovaj tokom Evrobasketa je bio najgori koji sam osetio. Nisam mogao da spavam noć pred finale jer sam bio nervozan. To je kao da sam deo U14 tima i preda mnom je prva utakmica za reprezentaciju. A čak nisam ni igrao, bio sam u potpuno drugoj vremenskoj zoni! Vrlo čudan osećaj, ali mislim da pokazuje povezanost između nas igrača u reprezentaciji".

Raduljica objašnjava da je razlika između ostalog i to što napolju neće biti "100 stepeni" s obzirom na to da su igrači sa nacionalnim timom samo tokom leta.

"Sve ostalo će biti manje-više isto. Imali smo sličnu situaciju pre kvalifikacija za Olimpijske igre kada smo se skupili tek nekoliko dana pre početka takmičenja, a svi znamo kako se završilo. Ali znam da smo svi srećni što ćemo se opet naći makar i nakratko jer znam koliko nacionalni tim znači svima. Svima nam je portebna pauza od sezona, bar psihički. Kada to kažem mislim da budemo u svojoj zemlji, svom gradu, sa porodicom i prijateljima. Neka vrsta aktivnog odmora, bez pravog opuštanja. Na kraju, svi znamo šta piše napred na dresu, a i nazad".

Od momenata koje će zauvek pamti izdvaja Olimpijske igre u Riju, ali i Svetsko prvenstvo iz 2014. godine u kome se Srbija prvi put za dve godine u finalu velikog takmičenja susrela Amerikancima.

"Zajedno sa stručnim štabom postavili smo temelj onoga kako bi nacionalni tim trebalo da izgleda i kako igrači treba da se ponašaju. Te godine je sve počelo tiho i pod zebnjom a završilo se velikim praskom", naglasio je srpski centar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar