Ruson u prvoj posjeti Bijeljini

Francuski ambasador u BiH Gijom Ruson je danas u okviru svoje posjete Bijeljini, posjetio i gradsku upravu, gdje je sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem sagledao mogućnosti saradnje i potencijalnih ulaganja u Semberiju.

Republika Srpska 20.11.2017 | 17:48
Ruson u prvoj posjeti Bijeljini
Prema njihovoj ocjeni, sastanak je protekao dobro i sa zajedničkom konstatacijom da je Bijeljina jedan od rijetkih gradova u kojima vlada dobra klima, grad koji se razvija brže od ostalih i da u nju treba ulagati kako bi se zadržali mladi u ovom gradu.

Francuski ambasador u BiH Gijom Ruson izjavio je da ovaj grad ima privilegovan položaj i brojne ekonomske prednosti za razvoj.

Ruson je, nakon susreta sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, rekao novinarima da je ovo njegova prva posjeta nekoj lokalnoj zajednici od dolaska u BiH i da kroz ovakve razgovore nastoji da bolje razumije njihovo funkcionisanje.



Mićić je rekao da je ambasadora Francuske upoznao sa prirodnim i privrednim potencijalima grada i kao prioritet izdvojio korištenje tih resursa za novo zapošljavanje, s ciljem zadržavanja stanovništva na ovim prostorima.



On je istakao da Bijeljina ima povoljan privredni ambijent, dobre međuljudske odnose i uslove da ostane među gradovima u BiH koji se najbrže razvijaju.

Mićić je pohvalio raniju saradnju sa Ambasadom Francuske u BiH, naročito podršku projektima za razvoj lokalne samouprave, te izrazio nadu da će dobri odnosi biti unaprijeđeni. 



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar