Kamp članova plesnih klubova

U organizaciji Plesnog kluba „Ritam“ iz Srpca održan je trening-kamp za oko 100 mladih plesača iz klubova cijele Bosne i Hercegovine. Sa njima su radili najpoznatiji svjetski treneri i instruktori latino-američkih i standardnih plesova, među kojima su bili: Matija Novosel iz San Marina, Viktorija Savanović iz Republike Srpske, Sena Kralj iz Hrvatske, Renata Koznjakova iz Rusije, Sarah Skipac iz Bosne i Hercegovine i Mika Jelić takođe iz Hrvatske.

Republika Srpska 19.11.2017 | 21:55
Kamp članova plesnih klubova
„U poslednje vrijeme u svijetu je došlo do ekspanzije modernih latino-američkih i standardnih plesova, što je i razumljivo, jer će se ovi plesovi od naredne godine uvrstiti kao sportska diciplina i na olimpijskim igrama. Nažalost, kod nas interesovanje i podrška za ove plesove opada i prijeti opasnost da se ta tendencija nastavi. Ide se na moderne plesove gdje su manja ulaganja i nije potrebno da se strogo primjenjuju standardi i pravila. Mislim da je budućnost tih plesova velika, a kada će i na ovim prostorima da zažive za sada je neizvjesno“, izjavio je predsjednik Saveza sportskih plesnih klubova Bosne i Hercegovine Branko Savanović na otvaranju pripremnog kampa mladih plesača u Srpcu.



Osim latino-američkih i standardnih plesova učesnici trening kampa su imali priliku da nešto više saznaju i o alternativnim, ostalim vrstama plesova koji nisu toliko rasprostranjeni na ovom području.

„Zbog toga su angažovani eminentni treneri i instruktori plesa, kako bi se stvorila baza za razvoj plesne aktivnosti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“, kazao je Svetislav Savanović, predstavnik Plesnog kluba „Ritam“ iz Srpca i višestruki šampion na državnim i brojnim međunarodnim takmičenjima u latino-američkim i standardnim plesovima.



Ovaj klub koji iza sebe ima 23 godina neprekidnog rada, dao je veliki doprinos širenju ove vrste plesa, a svoju aktivnost proširio je na više opština u Republici Srpskoj.

„Ritmu“ je ovo drugi ovogodišnji plesni kamp na nivou Bosne i Hercegovine.

Sarah Shvitac iz Zenice se plesom bavila sedam godina. Sada je, kaže, prešla u takozvanu socijalnu grupu plesova.

„Od ovog treninga očekujem izuzetno druženje, da djeca uživaju, da nešto nauče i da bude lijepa zabava“, naglašava Shvitac.

(BN/S. K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar