EL: Makabi nadigrao Himki, drama PAO-u, Real na +32!

Marković bez poena! Košarkaši Makabija savladali su Himki 77:69 u premijernom meču osmog kola Evrolige.  "Rafal" Kalatisa za pobedu PAO na Bosforu! Košarkaši Panatinaikosa savladali su Anadolu Efes 82:81 posle dramatične završnice na gostovanju u Istanbulu.  Real +32, Milosavljević najbolji u Unikahi! Košarkaši Real Madrida ubedljivo su savladali Unikahu 89:57 u španskom derbiju osmog kola Evrolige.

Košarka 17.11.2017 | 08:30
EL: Makabi nadigrao Himki, drama PAO-u, Real na +32!
"Ponos Izraela" je ispustio dvocifrenu prednost iz prvog perioda, Himki je preokrenuo sredinom trećeg, ali dobrom odbranom velikan iz Tel Aviva uspeva da slavi u Podmoskovlju.

Makabi je predvodio Pjer Džekson sa 19 poena, šest asistencija uz po četiri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Majkl Rol ga je pratio sa 14 poena uz pet proigravanja, dok su po deset postigli Džona Bolden i Noris Kol, koji je imao i šest ukradenih lopti. 

U timu Himkija najefikasniji je bio Aleksej Šved sa 21 poenom, ali je najplaćeniji igrač Evrope izgubio čak sedam puta loptu. 

Dvocifren učinak imali su još Tomas Robinson koji je zabeležio dabl-dabl sa 17 poena i 13 skokova, te Džejms Anderson sa 13 uz šest uhvaćenih lopti. 

Srpski košarkaš Stefan Marković nije uspeo da postigne koš tokom 19 minuta na parkeru, promašio je oba pokušaja za tri, a imao je pet skokova i dve asistencije. 

Makabi se petom pobedom izjednačio sa Himkijem, koji je poražen drugi put u nizu.



"Rafal" Kalatisa za pobedu PAO na Bosforu! Košarkaši Panatinaikosa savladali su Anadolu Efes 82:81 posle dramatične završnice na gostovanju u Istanbulu.

Meč je obeležio Nik Kalatis koji je dominirao sa 29 poena (7/13 dva, 3/4 trojke), deset asistencija i devet skokova.

Kalatis je postigao 13 od poslednjih 15 poena PAO za preokret u poslednjih pet minuta, a meč je rešio trojkom za 82:79 na ulasku u poslednji minut.

Malo je nedostajalo da od junaka postane tragičara jer je promašio poslednji napad PAO desetak sekundi pre kraja, ali ga je spasao Džejms Gist sjajnom odbranom i blokladom nad Erikom Mekalumom u poslednjoj sekundi. 

Gist je meč završio sa 11 poena koliko je ubacio i Kris Singlton. Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Brok Motom sa 21 poenom uz pet skokova, 16 je dodao Mekalum, dok je Vladimir Štimac ubacio 15 uz četiri uhvaćene lopte. 

Panatinaikos je zabeležio petu pobedu u Evroligi, dobio je treći meč u nizu, dok je Efes poražen šestu put pa je ostao na dnu tabele.



Baskonija trojkama razbila Žalgiris, Micić 12+8! Košarkaši Baskonije lako su savladali Žalgiris 97:77, na gostovanju u Kaunasu u osmom kolu Evrolige.

Španski tim je rivala slomio pre svega zahvaljujući spoljnem šuti, košarkaši ekipe iz Vitorije su pogodili čak 17 trojki iz 29 pokušaja.

Baski su već u prvom periodu stekli dvocifrenu prednost (21:11), do poluvremena su je duplirali (54:34), da bi u trećem kvartalu stigli do maksimalnih 26 razlike sa dvostruko više poena o rivala (62:36).

Usledilo je opuštanje Španaca što domaćin koristi i do kraja četvrtine smanjuje na 11 (68:57), prišao je Žalgiris i na samo sedam (71:64), ali je to samo probudilo goste koji ekspresno "beže" na dvocifrenu razliku. 

Baskoniju su sa po 19 poena predvodili Rodrig Buboa i Tornike Šengelija koji je imao i osam skokova, dok je Johanes Vojtman dodao 15 poena, uz osam skokova i četiri asistencije 

Dvocifren učinak imali su još Džejson Grejndžer sa 14 poena uz sedam asistencija i pet uhvaćenih lopti, te Met Džening sa 11 poena. 

Najefikasniji u ekipi Žalgirisa bio je Paulijus Jankunas sa 20 poena, a odličnu partiju imao je srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 12 poena i osam asistencija. 

Baskonija je pobedila treći put u poslednja četiri kola i pobegla sa dna tabele (3-5), dok je Žalgiris poražen posle dve pobede u nizu pa je izgubio korak za gornjim delom tabele (4-4).



Real +32, Milosavljević najbolji u Unikahi! Košarkaši Real Madrida ubedljivo su savladali Unikahu 89:57 u španskom derbiju osmog kola Evrolige.

"Kraljevski" klub je impresivnom igrom prekinuo niz od tri poraza, a Andalužane je slomio pre svega dominacijom u skoku te sa 14 trojki iz 28 pokušaja.

Real je predvodio Džejsi Kerol sa 17 poena, 14 je ubacio Rudi Fernandes, a opet je impresivan bio Luka Dončić sa 13 poena, deset skokova i šest asistencija.

U ekipi Unikahe najbolji je bio srpski reprezentativac Dragan Milosavljević sa deset poena, šest skokova i tri asistencije, dok je njegov zemljak Dejan Muslin ubacio šest poena uz tri uhvaćene lopte. 

Deset poena je za Andalužane ubacio i Alberto Dijas, a zanimljiv podatak je da je svih 12 igrača koje je trener Đoan Plasa uvodio u igru postiglo bar jedan poen. 

Real je zabeležio petu pobedu pa se sa četiri rivala nalazi na deobi 2-6. pozicije, dok je Unikaha drugim porazom u nizu ostala van plej-of zone sa 3-4. 

Madriđani su jedini domaćin koji je slavio u četiri meča osmog kola Evrolige koja su odigrana u četvrtak.



Evroliga, osmo kolo:
Real Madrid – Unikaha 89:57
Anadolu Efes – PAO 81:82
Himki – Makabi 69:77
Žalgiris – Baskonija 77:97

Petak:
CSKA – Fenerbahče
Olimpijakos – Crvena zvezda
Armani Milano – Bamberg
Barselona – Valensija

Tabela:
1. CSKA 6-1
2. Olimpijakos 5-2
3. Real 5-3
4. Makabi 5-3
5. PAO 5-3
6. Himki 5-3
7. Fener 4-3
8. Bamberg 4-3
9. Žalgiris 4-4
10. Valensija 3-4
12. Baskonija 3-5
12. Unikaha 3-5
13. Barselona 2-5
14. Zvezda 2-5
15. Milano 2-5
16. Efes 2-6

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar