Igra, pa ne igra, ali Kešelj vjeruje u sebe!

"Imam savršeno poverenje u svoj rad i u sebe i verujem da će sve doći na svoje", kaže povratnik u Zvezdu o svom teškom početku sezone.

Košarka 18.11.2017 | 09:30
Igra, pa ne igra, ali Kešelj vjeruje u sebe!
Ulazak Marka Kešelja u igru u drugoj četvrtini utakmice Zvezda - CSKA ispraćen je aplauzom navijača, koji su hrabrili povratnika među crveno-bele kada god bi dobijao loptu.

Ipak, veče nije proteklo onako kako je 13.500 posetilaca Beogradske arene zamišljalo, jer su "armejci" ubedljivo pobedili, a igrači Zvezde odigrali loše i najnepreciznije ove sezone.

Poslednji iole konkretniji otpor gostima crveno-beli pružili su u periodu kad je Kešelj ušao u igru, ali je i ta ofanziva bila brzo zaustavljena potpunom kontrolom gostiju.

"Nije možda to imalo veze sa mojim učinkom, jednostavno ekipa je u par navrata pokazala neku energiju, ali to nije bilo dovoljno da imamo adekvatan odgovor za CSKA i za egal utakmicu. Savladali su nas brzo, držali su kontrolu celu utakmicu, a mi smo imali izuzetno loš dan. Bilo je to procentualno najlošije šutersko veče od početka sezone, ali jednostavno to se dešava. Jeste loš osećaj što je sve tako izgledalo, ali ne bi trebalo da bude preteranog opterećenja za ekipu", rekao je Kešelj posle utakmice.

Upitan za aplauze podrške, nekadašnji reprezentativac Srbije priznao je da mu taj "vetar u leđa" veoma znači tokom teškog početka sezone, tokom kojeg češće nije bio u ekipi.

"Za sada imam ulogu da se rotiram. Jesam, pa nisam u ekipi, treniram izuzetno naporno, trudim se da budem što bolji, da se nametnem, da dobijem šansu da igram i taj aplauz kada se pojavim na terenu mi izuzetno znači. Nadam se da ću u skorijem periodu početi da ga opravdavam. Možda se stvorio neki pritisak, ne baš najsjajniji početak sezone, ali verujte da imam savršeno poverenje u svoj rad i sebe, tako da sam siguran da će sve doći na svoje mesto".

Crveno-beli potrudiće se da što pre zaborave poraz, jer ih u petak od 20 časova čeka utakmica protiv Olimpijakosa u Atini.

"Raspored je takav kakav jeste, CSKA i Olimpijakos su ekipe koje godinama igraju Fajnal.for, smenjuju se na tronu Evrope. Olimpijakos svake godine ima ambiciju da ulazi na F4, a mi treba da igramo na takvim utakmicama, da mladi igrači imaju priliku da se takmiče, da sazrevaju sa takvim ekipama... Možda smo protiv CSKA nametnuli sami sebi prevelika očekivanja i došli u ovakvu situaciju. Nadam se da to neće biti slučaj u Pireju".

Čime bi Zvezda bila zadovoljna u Dvorani mira i prijateljstva?

"Svrha sporta uvek ići na pobedu. Samo bismo tim bili zadovoljni, ali naravno da će cilj biti da pružimo otpor, pa što da ne i da pobedimo. Da probamo da u ova dva dana nađemo snage da to bude kako treba...".

Na pomen Olimpijakosa, u razgovoru sa Markom Kešeljem neizbežno je sećanje na njegovu uspešnu epizodu u Pireju, tokom koje je osvojio i titulu šampiona Evrope, u nezaboravnom finalu u Istanbulu.

"Taj klub smatram za svoju drugu kuću, najlepše trenutke karijere sam imao tamo, osvojio Evroligu, Kup, titulu Grčke... Biće mi drago da vidim sve te ljude, bivše saigrače, stručni štab, ljude iz menadžmenta sa kojima sam ostao u prijateljskim odnosima. Kad počne utakmica to nema veze, jer sam sad ipak u svojoj prvoj kući i cilj je da Zvezda pobedi".

U mislima crveno-belih je i gostovanje Zadru u ponedeljak.

"Upravo zato bi trebalo da poraz od CSKA ostavimo što pre iza sebe, da ne vučemo ožiljke i da probamo da ne mislimo na ovaj poraz. Imamo dva gostovanja u dva-tri dana i taj Olimpijakos nam je bitan, a Zadar još bitniji. Mislim da bi trebalo da se što pre vratimo na svoje noge", poručio je Kešelj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Стефан

18.11.2017 09:18

Кешељ не може да постигне кош. Синоћ опет дупла нула!

ODGOVORITE