Pali su i Sparsi: "Sve je dobro kad Bjelica igra"!

Američki novinari hvale učinak srpskog krilnog centra posle njegovog dobrog nastupa u pobedi protiv San Antonija. Minesota je trenutno treća na Zapadu.

Košarka 16.11.2017 | 19:45
Pali su i Sparsi: "Sve je dobro kad Bjelica igra"!
Nemanja Bjelica stigao je u NBA u leto 2015, skoro godinu i po posle prethodne pobede Minesote protiv San Antonija (8. april 2014).

Niz neuspeha "vukova" protiv Sparsa završen je prethodne večeri, a "Beli" (ili "Belly", kako pišu u Americi) postigao je 11 poena za 22 minuta na parketu.

Novinari u SAD istakli su njegov doprinos uspehu (98:86), na koji su najdublji pečat ostavili Karl Entoni Tauns sa 26 poena i 16 skokova i Džef Tig sa 16 poena i šest asistencija.

Autor na portalu "SB Nation" tako je ocenio da je čudo što Bjelica i inače ne igra 20 minuta po utakmici (prošle noći - 22).

"Trener Tom Tibodo mora da pronađe način da ga češće izvodi na teren, jer 'Profesor Velikih šuteva' apsolutno ubija u poslednjoj godini ugovora, a protiv San Antonija opet je bio izuzetan. Sve ide odlično kada je on na parketu. Kretnje igrača, lopte, sve je uvek na višem nivou kada je on na parketu. Sa Bjelicom na parketu, Minesota je bila u plusu od 15 poena, a svom učinku dodao je četiri skoka, dve asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu".



U razgovoru s novinarima, Bjelica je priznao da mu je veoma prijao meč protiv San Antonija.

"Odličan je osećaj pobeđivati, posebno nakon što ih nismo pobedili u 12 utakmica. Dobro je. Sjajan je osećaj savladati jedan od najboljih timova u ligi, a posebno kada to uradite kod kuće. Samo moramo da nastavimo da pobeđujemo u svakom meču", rekao je MVP Evrolige za 2015. godinu.

Minesota ove sezone igra bolje nego godinama unazad i trenutno zauzima visoko treće mesto na tabeli Zapadne konferencije, sa skorom 9-5.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar