EK: Bajern 6-0, poraz Budućnosti, Cedevita +22!

Košarkaši minhenskog Bajerna nastavljaju da dominiraju Evrokupu, u šestom kolu su nadigrali Galatasaraj 86:78.  Bajern nastavio da melje sve pred sobom, dabl-dabl Todorović u očajnom Bilbau! Bavarci ubedljivi i bez Jovića i Lučića, Lijetuvos Ritas produžio crni niz baskijskog tima.  Cedevita pregazila Torino, Budućnost pala u Ređo Emiliji! Polovičan učinak predstavnika Jadranske lige u šestom kolu Evrokupa.

Košarka 15.11.2017 | 23:14
EK: Bajern 6-0, poraz Budućnosti, Cedevita +22!
Tim Aleksandra Đorđevića je meč prelomio u poslednjem periodu u kojem je postigao 30 poena za šestu pobedu u sezoni.

Bajern je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Redži Reding sa 19 poena uz deset skokova i sedam asistencija.

Od srpskih igrača nastupio je samo Milan Mačvan koji je meč završio sa deset poena (5/8 dva, 0/2 tri), tri skoka, te po dve asistencije i ukradene lopte.

Devin Buker je ubacio 17 poena, Nihad Đedović dodao 13, a Džered Kaningem postigao 11 uz tri ukradene. U timu iz Istanbula najefikasniji je bio Dvajt Hardi sa 16 poena, 15 je dodao Aleks Renfro, dok je 12 ubacio Skoti Hopson.

Bajern i Darušafaka. Jedina dva tima u Evrokupu koji posle šest kola imaju stoprocentan učinak. Darušafaka je danas deklasirala Borisa Dijaoa i drugove, a Bajern je večeras nastavio niz protiv Galatasaraja u Minhenu - 86:78.

Iako je Galaasaraj pružio žestok otpor u Minhenu posle onog debakla u Istanbulu, opet je morao da stisne ruku boljem od sebe. Turski klub je vodio celo prvo poluvreme, imao i 10 poena razlike, bio u vođstvu i tokom dobrog dela treće četvrtine, ali nije izdržao Bajernov tempo.

Tim Aleksandra Đorđevća je upalio motore u drugom poluvremenu, dao čak 30 poena u trećoj četvrtini, preokrenuo rezultat i u poslednjem kvartalu sačuvao prednost. I sve to bez povređenih Vladimira Lučića i Stefana Jovića koji su nosioci igre. Odličnom odrbanom, poenima iz kontranapada i kontrolom reketa, tim srpskog selektora je uspostavio kontrolu na terenu i zabeležio šestu pobedu.

Amerikanci Reding (19 poena) i Buker (17) su predvodili nemački tim, dok je MilanMačvan bio siguran u finišu meča kada je Galatasaraj zapretio. Srpski reprezentativac je zabeležio 10 poena (5/8 za dva poena). Kod gostiju je bolji od ostalih bio Dvajt Hardi sa 16 poena. Bajern je obezbedio plasman u Top 16, Galatasaraj ostaje na dnu sa jednom pobedom.

Kristališe se i situacija u Partizanovoj grupi u Evrokupu. Pored beogradskih crno-belih, poslednje mesto na tabeli  sa jednom pobedom i šest poraza deli i Bilbao. Baksijski tim je u očajnoj formi, večeras su doživeli i šesti poraz zaredom. Kod kuće ih je deklasirao Lijetuvos Ritas - 79:96.

Srpski košarkaš Dejan Todorović je bio sa 14 poena i 10 skokova bio jedina svetla tačka u poraženom timu. Za dva je šutirao  3/5, za tri 1/4, a penale 5/5. Kris Kramer je sa 27 poena i sedam skokova blistao u timu iz Litvanije. 

Podgorička Budućnost poražena je u Italiji od Ređane 77:71, preokretom domaćina u poslednjem periodu u kojem je odbrana odigrala ključnu ulogu.

Ređanu su predvodili Manučar Markoišvili i Lending Sane sa po 17 poena, 14 je postigao Amadeo Dela Vale, dok je Džulijan Rajt zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 12 skokova.

U ekipi Aleksandra Džikića sjajan je bio Nemanja Gordić sa 20 poena, 13 je postigoa Nikola Ivanović, dok je 11 ubacio Kajl Gibson.

Zagrebačka Cedevita je napravila veliki korak na drugoj fazi pobedom u Torinu 87:65. Hrvatski tim je postigao 52 poena u prvom poluvremenu za nedostižnih +22.

Cedevitu su nosili Kevin Marfi sa 22 poena, Vil Čeri sa 15, Andrija Stipanović sa 13 i Filip Krušlin sa 12. U italijanskom timu su po 14 imali Saša Vujačić i Lamar Paterson, dok je deset dodao Deron Vašington.

U Partizanovoj Grupi C Lijetuvos Ritas je razbio Bilbao 96:79 i ostavio španski tim poravnat sa crno-belima na dnu tabele. Litvanci su imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, ali se posebno istakao Kris Krejmer sa 27 poena i sedam asistencija.

Rokas Diedaritis je postigao 14, Lukas Mavrokefalidis 13, Robert Karter 12, a Martinas Ekodas i Džimi Beron po deset. U timu Bilbaa najkorisniji igrač bio je Srbin Dejan Todorović sa 14 poena i deset skokova, dok se drugi naš košarkaš Vasilije Vučetić nije upisao u strelce.

Najefikasniji u ekipi bio je Amerikanac Majkel Glednes sa 15 uz sedam uhvaćenih lopti, 13 je dodao Aleks Mumbru, a o 11 su ubacili Žonatan Tabu i Pere Tomas.

Polovičan učinak imali su predstavnici Jadranske lige u Evrokupu u sredu uveče u šestom kolu na gostovanjima u Italiji. Budućnost je poražena na kod Ređo Emilije sa 77:71, dok je Cedevita slavila u Torinu protiv Fijata sa 87:65.

Ekipa Aleksandra Džikića dobro se držala do same završnice utakmice, a onda je Ređo Emilija prelomila duel. Prvo su vezali domaći dve trojke preko Manučara Markoišvilija i Landinga Sanea.

Usledilo je par brzopletih napada gostiju iz Podgorice, pokušao je Nemanja Gordić svim silama da vrati Budućnost u egal završnicu, međutim, Amedeo dela Vale i Leonardo Kandi su uspeli da odbrane trijumf domaćina.

Ipak, za utehu Budućnosti ostaje činjenica da ima bolji međusobni skor od Ređo Emilije, jer je u prvom meču u Podgorici crnogorski šampion pobedio sa osam poena razlike.

Sane je utakmicu završio sa 17 poena, a tri manje postigao je Dela Vale. Gordić je bio najboljis strelac Budućnosti sa 20 poena.

Cedevita je na gostovanju Fijatu u Torinu demonstrirala moć. Već posle prve četvrtine u kojoj je hrvatski šampion postigao 30 poena bilo je jasno da domaćin nema šta da traži.

Kevin Marfi odigrao je odličnu utakmicu i postigao 24 poena za Cedevitu koja se sada potpuno vratila u trku za drugo mesto na tabeli.

Ekipi Jurija Zdovca ovo je bila treća pobedu u Evrokupu, dok je torinski tim doživeo treći poraz.

Po 13 poena za Cedevitu postigli su Vil Čeri i Andrija Stipanović koji je imao i pet skokova.

Grupa A:
Darušafaka – Pariz 100:67
UNIKS – Andora 89:80
Torino – Cedevita 75:87
Tabela: Darušafaka 6-0, UNIKS 4-2, Cedevita 3-3, Torino 3-3, Andora 1-5, Pariz 1-5

Grupa B:
Hapoel – Lietkabelis 93:81
Bajern – Galatasaraj 86:78
Ređana – Budućnost 77:71
Tabela: Bajern 6-0, Budućnost 3-3, Lietkabelis 3-3, Ređana 2-4, Hapoel 2-4, Galata 1-5

Grupa C:
Lokomotiva – Limož 81:55
Bilbao – Lijetuvos Ritas 79:96
Partizan – Alba 80:96
Tabela: Lokomotiva 6-0, Alba 5-1, Ritas 3-3, Limož 2-4, Partizan 1-5, Bilbao 1-5

Grupa D:
Tofaš – Ulm 100:84
Zenit – Gran Kanarija 90:85
Asvel – Trento 79:67
Tabela: Tofaš 4-2, Zenit 4-2, Asvel 3-3, Gran Kanarija 3-3, Trento 2-4, Ulm 2-4

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar