EL: Bamberg dobio Barsu, a Armani Valensiju!

Triler u Valensiji, produžeci i pobeda Armanija! Armani Milano slavio je protiv Valensije posle dva produžetka u izuzetno dramatičnom meču 7. kola Evrolige – 103:98 (19:20, 22:25, 17:19, 16:10, 11:11, 18:13). Bamberg pobedio Barsu posle 12:38! Košarkaši Bamberga savladali su Barselonu 84:81 u sedmom kolu Evrolige preokretom posle 26 poena zaostatka.  Taj ludi, ludi Trinka: Barsa imala +26, ali onda je proradila nemačka mašina! Brose stigao do četvrtog trijumfa u Evroligi - 84:81.  Milano dobio maraton u Španiji: Dominacija Džeralsa, Valensija četiri minuta bez koša! Armani slavio posle dva produžetka - 103:98.

Košarka 15.11.2017 | 23:07
EL: Bamberg dobio Barsu, a Armani Valensiju!
Katalonci su postigli čak 38 poena u prvoj četvrtini, imali su 26 poena prednosti posle 15-ak minuta igre, ali nisu uspeli da pobede.

Bamberg je krajem prvog poluvremena serijom 16:2 smanjio na 12 poena zaostatka (49:37), Barsa je tu prednost održavala tokom većeg dela trećeg kvartala, ali je opet posrnula u finišu pa su Nemci novom serijom 12:3 stigli na samo -4 (66:62) pred poslednjih deset minuta.

Kataloncima je obruč počeo da se "sužava", nisu mogli ništa da pogode, pa je Bamberg sredinom četvrtog perioda uspeo da preokrene na 75:74 i na krilima toga stigne do velike pobede.

Bamberg je predvodio Dorel Rajt sa 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, 14 je postigao Riki Hikmen, 13 je ubacio Brajs Tejlor, a deset Avgustin Rabit.

Srpski košarkaš Luka Mitrović je meč završio sa osam poena (4/7 iz igre), šest skokova i dve asistencije.

S druge strane, Barselonu je predvodio Rakim Senders sa 17 poena, šest skokova i četiri asistencije, po 14 su ubacili Adam Hanga i Adrijen Moerman, dok je 13 dodao Kevin Serafan uz šest skokova.

Nemački tim je zabeležio četvrti trijumf u sezoni, dok su Španci poraženi peti put.

Bamberg srušio Barsu posle "minus 26"! Veliki preokret šampiona Nemačke za novi poraz Katalonaca. Pobeda Olimpijakosa u Istanbulu posle produžetka, Armani slavio u Valensiji nakon 50 minuta igre, uz 30 poena Džerelsa.

Evropski prvak Fenerbahče u svojoj dvorani je izgubio od Olimpijakosa, ali utakmica večeri ipak je odigrana u Bambergu, gde je domaćin posle 12:38 na kraju prve četvrtine uspeo da napravi preokret i savlada Barselonu - 84:81.

Bamberg je strpljivo umanjivao zaostatak i prvi put poveo koševima Rajta i Zizisa u 37. minutu (77:74). Važnu trojku za 80:77 ubacio je Brajs Tejlor, a pobedonosni koš Nikos Zizis.

U poslednjih 50 sekundi bilo je sijaset promašaja na obe strane i tim Luke Mitrovića, koji je za samo 14 minuta zabeležio osam poena, šest skokova i dve asistencije, stigao je do četvrte pobede u poslednjih pet kola.

Barsa, na drugoj strani, sa pet poraza u poslednjih šest kola deluje kao tim koji će i ove sezone ostati bez plasmana u Top 8 fazu.

Ono što je bila Crvena zvezda prošle, Bamberg bi mogao da postane ove godine. Nemački predstavnik je pokazao da može u kontinutetu da igra dobro, vođen temperamentnom trenerskom rukom Andree Trinkijerija. Tome u prilog i večerašnje dešavanja iz Bamberga, gde je Barsa upisala peti poraz u elitnom takmičenju. Ili gde je tim Luke Mitrovića stigao do četvrte evroligaške pobede - 84:81.

Definitivno, Bamberg je večeras pokazao ludačku crtu. Barselona, osokoljena trijumfom u El Klasiku, je igrala kao u transu u prvoj četvrtini. Stekla je i 26 poena viška (38:12), ali...

Onda je proradila nemačka mašina. Katalonci su uleteli u defanzivni mlin Andree Trinkijerija. Uspeli su domaćini da prodišu da poluvremena, a potom nastavili da pune koš Barselone iz svih pozicija.

Nekadašnji član Igokee Dorel Rajt je bio predvodnik nemačke lokomotive. Postigao je 16 poena (najefikasniji kod domaćina) i upisao sedam skokova. Njega su u stopu pratiliRiki Hikman sa 14, odnosno Tejlor sa 13 poena.

Bamberg je bio raspložen u putu i skoku. Prvi put domaćin je poveo sredinom poslednje četvrtine i potom nije ispuštao prednost.

Najefikasniji kod Barselone bio je Sanders sa 17, dok su Hanga i Moerman postigli po 14 poena.

Potencijalni reprezentativac Srbije Luka Mitrović je upisao osam poena i skupio šest skokova.

Fenerbahče je prvi put ove sezone izgubio na svom terenu - 83:90 (75:75 u regularnom delu), iako je početkom treće četvrtine vodio sa 13 poena razlike (47:34).

Olimpijakos je u roku od pet minuta preokrenuo na 51:52, zatim otišao na čak "plus 11" u 38. minutu (60:71), međutim, Naneli i Vonamejker su trojkama vratili u život ekipu Željka Obradovića.

Fener je u frenetičnom finišu naterao goste da izgube dve lopte i sa 6/6 sa linije za slobodna bacanja (osam sekundi pre kraja izjednačio je Jan Veseli) izborio produžetak.

Očekivalo se da u dodatnih pet minuta inicijativa bude na strani domaćina, ali Olimpijakos je odigrao zrelo i smireno u napadu, ubacio sedam od devet šuteva iz igre i ipak stigao do velikog trijumfa uoči okršaja sa Crvenom zvezdom (petak) u Dvorani mira i prijateljstva.

Iznenadila je i ekipa Armanija, za koju je povratnik Kurtis Džerels na debiju nakon raskida ugovora sa Hapoelom iz Jerusalima, postigao 30 poena.

"Manekeni" su posle dva produžetka savladali španskog prvaka Valensiju na njenom parketu i sada više nisu usamljeni na dnu tabele.

Triler u Valensiji, produžeci i pobeda Armanija! Armani Milano slavio je protiv Valensije posle dva produžetka u izuzetno dramatičnom meču 7. kola Evrolige – 103:98 (19:20, 22:25, 17:19, 16:10, 11:11, 18:13).

Duel u Španiji rešen je tek posle dodatnih deset minuta, a gosti iz Italije slavili su najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena u produžecima.

Štaviše, na startu prvog produžetka, tačnije tokom prva tri minuta, videli smo šest pogodaka za tri – po tri na obe strane – da bi Armani na krilima sjajnog Kurtisa Džerelsa prelomio susret u svoju korist.

Upravo je nekadašnji igrač Partizana bio i najefikasniji pojedinac na meču sa 30 poena (5/7 za dva, 6/11 za tri), uz četiri skoka i tri asistencije.

Odličan je bio i Tiodor Džordan sa 20 poena, Andrju Gaudlok ubacio je 17, našVladimir Micov pet poena (1/4 za dva, 1/4 za tri), a imao je i tri skoka i dve asistencije.

Kod domaćina se najviše istakao Erik Grin sa 22 poena i pet asistencija, ali je i promašio šut za pobedu na isteku regularnog toka, dok ga je najbolje pratio Bojan Dubljević sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti.

Svi preduslovi su bili ispunjeni da Valensija stigne do četvrte evroligaške pobede. Vodio je domaćin u većem delu utakmice, posle 30 minuta igre imao prednost od šest poena. Međutim, košarkašima Valensije kao da je neko stavio povez na oči tokom poslednje deonice. Armani je to iskoristio, došao do izjednačenja  u regularnom delu i na kraju slavio posle dva produžetka - 103:98.

Tokom poslednjih četiri minuta do tada solidna Valensija nije uspela da ubaci loptu u koš. Ni Armani se nije proslavio u finišu, ali je za razliku od domaćina ima jakog adutay. Nekadašnji član Partizana Kurtis Džeralas je pogađao baš kad je trebalo. Na kraju je stigao do kvote od 30 poena, dok je Gaudlok ubacio 17.

Prava drama viđena je tokom produžetaka. Valensija je jednu od mnogobrojnih meč lopti propustila 20 sekundi pre kraja tog perioda. Vives je šutirao otvorenu trojku, ali nije pogodio.

Kazna je ubrzo stigla. Džerals je vezao pet poena i tu je bio kraj Valensije.

Armani je na taj način stigao do druge pobede u Evroligi.

Evroliga – sedmo kolo:

Bamberg – Barselona 84:81
Fener – Olimpijakos 83:90 pp
Zvezda – CSKA 59:85
Valensija – Milano 98:103 pp


utorak:
Makabi – Efes 72:92
PAO – Himki 93:65
Baskonija – Real 105:75
Unikaha – Žalgiris 83:85 pp

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar