Alimpijević utučen nakon debakla od CSKA-a! Reakcije...

Razumem potrebu da se pronađu krivci. . . ! „Ubili su naše samopouzdanje u prvom poluvremenu, promašili smo 20 trojki“, poručio mladi stručnjak.  Ćaćo: Spremili se dobro zbog prošle sezone! Plejmejker CSKA Serhio Rodriges istakao je poraz "Armejaca" od prošle sezone kao važan faktor u trijumfu svog tima u Beogradu ove srede.  Bjelica: Nije smak sveta izgubiti od CSKA! Krilni centar Crvene zvezde Milko Bjelica istakao je snagu CSKA u prvi plan posle poraza, ali i veoma loše procente šuta kao glavni razlog poraza.  Itudis: Dominirali smo! Trener CSKA rekao posle utakmice sa Zvezdom rekao da je ključ pobede bio u dobroj odbrani, kojom su zatvorili kreacije Ročestija i poentiranja krila Bjelice i Antića.

Košarka 16.11.2017 | 09:30
Alimpijević utučen nakon debakla od CSKA-a! Reakcije...
Teško je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević pronalazio reči posle petog evroligaškog poraza ove sezone! Srpski i jadranski šampion je pregažen od strane moćnih Armejaca, a da suštinski nije ispalio ni metak.

Razočarani navijači su već na poluvremenu krenuli kućama, jer ovako inferiorno Zvezdu odavno nisu gledali. Na stranu kvalitet, nije bilo ni strasti ni želje.

„Ubili su naše samopouzdanje agresivnošću u prvom poluvremenu. Večeras ste videli na delu tim koji će, gotovo sigurno, završiti na završnom turniru. U prvom poluvremenu smo imali mnogo problema u napadu.Igrali smo koliko nam je dopušteno od strane CSKA. Video se preterani respekt koji zaslužuju. Međutim, to je uticalo na naše samopouzdanje, jer smo omašili deset slobodnih bacanja i 20 trojki. Nismo ulazili u realizaciju ni posle toga. Imali smo rivala koji je Teodosića zamenio Rodrigezom, tu onda nema minusa“, poručio je Dušan Alimpijević.

Da zlo bude veće crveno-beli već u petak gostuju u Pireju. Crvena zvezda još nije osetila slast pobede protiv „bratskog kluba“.

„Moramo da izađemo iz ove serije i da se podignemo. Posle Olimpijakosa nas čeka put u Zadar, što je naš prioritet. Žao mi je što su navijači videli jedan naš loš dan“.

Jedan od kolega je upitao Zvezdinog šefa da li ima njegove odgovornosti za ovakvu partiju, odnosno da li naš šampion previše zavisi od šuta.

„Imamo broj akcija koji se ne menja. Šut danas nije radio. Razumem potrebu da se nađe krivac, pa i stručni štab. Protiv sebe smo imali vrhunskog protivnika koji ima ozbiljnu snagu. Pitanje je šta su naša realna očekivanja. I pored toga smo odigrali slabu utakmicu. Za promašen zicer ili promašenu trojku kada ste sami, nije opravdanje snaga rivala“, rekao je Alimpijević.

Moskovski velikan je ubedljivo slavio u Kombank Areni 85:59, u sedmom kolu Evrolige.

"Došli smo spremni. Znam da je CSKA prošle sezone imao tešku utakmicu ovde, pa smo se pripremili. Ispred nas je dug put, tek je novembar. Moramo nastaviti da igramo na istom nivou, koji smo pokazali danas, posebno u odbrani. Svi su danas odigrali za tim, mi smo ekipa sa dosta igrača koji su u prvi put u sastavu. Gradimo bazu da budemo bolji u budućnost. Bitno nam je da igramo dobro iz utakmice u utakmicu", rekao je Rodriges za B92.

Rodriges je u CSKA stigao kao zamena za dugogodišnjeg organizatora igre Miloša Teodosića koji je otišao u NBA ligu.

"Ovo je sjajno iskustvio, trudim se da pronađem pozitivnu stvar u svakoj situaciji u kojoj se nalazim. Srećan sam ovde sa sjajnim saigračima, sjajnim trenerom. Ovo je novo iskustvo, uzbuđen sam zbog ono što dolazi. Osećam se prijatno, prva pomisao prilikom povratka u Evropu mi je bila da dolazim u već izgrađen sistem u tim sa mnogo talenta i došao sam na pravo mesto", rekao je Ćaćo.

Španac je u CSKA stigao posle jedne sezone u Filadelfija 76ersima, ekipi koja već godinama izgrađuje tim koji bi u skorijoj budućnosti trebalo da bude redovan učesnik NBA plej-ofa.

"Filadelafija je predstavljala razvoj, pomaganje mlađim igračima bez pritiska pobede, a ovde je pobeda sve. Ali, dobili smo 30 utakmica prošle sezone, prethodne su imali deset, to je prvi verovatno put u istoriji da neko ima tri puta bolji učinak. Potrebno je vreme za tim koji godinama gubi da postane bolji, da razvija igrače, sada vidimo kako to funkcioniše", dodao je Rodriges.

Bjelica: Nije smak sveta izgubiti od CSKA! Krilni centar Crvene zvezde Milko Bjelica istakao je snagu CSKA u prvi plan posle poraza, ali i veoma loše procente šuta kao glavni razlog poraza.

"CSKA je pokazao koliko je snažna ekipa, ne dozvolivši nam pre svega da igramo našu igru, a kada na to dodate procente šuta koje smo večeras imali – bilo je nemoguće očekivati pobedu. Kada kod kuće šutirate manje od 15 odsto za tri, a oko 60 odsto sa linije penala...", iskren je bio Bjelica.

Srpski i regonalni šampion ubedljivo je poražen u Areni od moskovskog CSKA (85:59), što mu je treći poraz u nizu, a ukupno peti u elitnom takmičenju.

"Ali, šta je – tu je. Nije smak sveta izgubiti od CSKA, koji je veliki favorit, a sada nas čeka gostovanje Olimpijakosu, još jednom timu koji spada u to društvo, društvo potencijalnih osvajača Evrolige. Svesni smo grešaka i moramo da ih ispravimo, iako imamo malo vremena da se spremimo za ono što nas čeka u Pireju... To je nešto što je realnost ove godine i nešto na šta moramo da se naviknemo", dodaje Bjelica.

Ekipa Dušana Alimpijevića pogodila je svega 19 šuteva iz igre (16/39 za dva, 3/23 za tri), a nije se istakla ni sa linije za slobodna bacanja (18/28).

"Određene utakmice, u kojima smo slavili, imali smo izvanredan procenat šuta za tri, ali mislim da imamo dosta oružja u rukama, što večeras nismo umeli da primenimo. Nesporno je da je pritisak na nama iskusnijima, što verujem da i protivnici vide... Znaju kako igramo, koncentrišu odbranu na nama, ali se nadam, isto tako, da će nam se priključiti i ostatak ekipe i tako doprineti igri tima".

Crveno-bele već u petak čeka novi veliki test, ovoga puta na gostovanju Olimpijakosu u Pireju.

"CSKA se veoma dobro pripremio, znali su kako i šta igramo, i to je svakako bio otežavajući faktor. Ipak, bez obzira na to mi moramo da probijemo sopstvene barijere jer mislim da imamo kvaliteta da odigramo daleko bolje nego večeras. Što se Atine tiče, nezahvalno je prognozirati, ali mislim da je koncentracija u napadu ključ. Takođe, nije mi jasno odakle toliki pritisak večeras", zaključio je Milko.

Pero Antić: Neki su gledali CSKA samo na televiziji, moram bolje u odbrani…! Iskusni as samokritičan, traži veću borbenost od saigrača, ali i staje u njihovu zaštitu zbog neiskustva.

I najiskusniji u timu su uklopio u kompletno sivilo i kolektivni podbačaj protiv CSKA. Oporavljeni Pero Antić je protiv moskovskih Armejaca odigrao jednu od najslabijih partija po povratku u Crvenu zvezdu.

Pauza zbog povrede je očigledno ostavila traga, ali verovatno da ni savršeno izdanje iskusnog Makedonca ne bi pomoglo Zvezdi sa ovakvom igrom protiv raspoloženog CSKA. Posle meča je bio samokritičan.

“Rezultat kaže da je ovo valjda naša najlošija utakmica, a CSKA je pokazao zašto je jedan od najboljih timova u Evropi. Odmah smo upali u njihov ritam jer nismo uradili ono što smo se dogovarali pred utakmicu. Imamo dosta toga da radimo. Kao što kaže trener bilo bi dobro da iz ovoga izvučemo neku pouku i da nastavimo dalje. Bilo je loše i moramo da naučimo da radimo ono što smo se dogovorili na treningu i da sve to prebacimo na utakmicu. Moramo da se borimo od početka. Ne može CSKA da dođe u Beograd na naš teren i da od početka uđe u svoj ritam. Moramo da se borimo. Znam da je ovo mlad tim, ali moramo bolje”, istakao je Antić posle meča.  

Na konstataciju novinara da je ekipa delovala nervozno, Antić je odgovorio:

“Ne znam ko je bio nervozan, ali valjda je to normalno jer mnogi od ovih momaka prvi put igraju protiv CSKA. Nemaju dovoljno iskustva, neki od njih su do sada gledali CSKA samo na televiziji. CSKA je veliki tim koji je gotovo deceniju i po redovan na F4. Možda je i to problem. Što se mene tiče, nisam bio nervozan, ali sam morao mnogo bolje u odbrani. Preko mene su ubacili nekoliko trojki, a to nije bio dogovor”.

Vremena za tugovanje nema, Zvezda za dva dana gostuje Olimpijakosu…

“Sutra putujemo u Pirej, počinjemo večeras da spremamo skauting za tu utakmicu. Sad smo čuli da su dobili Fener u Istanbulu što znači da će imati samopouzdanje. Biće puna hala, a to opet donosi neku novu situaciju za naše mlade igrače. Mi smo tim i moramo da se bodrimo u ovakvim situacijama”.

Voroncevič: Da je dvorana bila puna možda bi stvari išle drugačije… „Uvek je dobro pobediti Crvenu zvezdu. Uvek je teško igrati protiv nje u gostima. Odlično smo se pripremili za ovu utakmicu“, otkriva iskusni as Armejaca.

CSKA je daleko lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Crvenom zvezdom u Beogradskoj areni i stigao do šeste pobede u Evroligi ove sezone.

Iskusni Andrej Voroncevič bio je zadovoljan slavljem svog tima, na parketu gde je ipak očekivao znatno veću podršku srpskom šampionu.

„Uvek je dobro pobediti Crvenu zvezdu. Uvek je teško igrati protiv nje u gostima. Odlično smo se pripremili za ovu utakmicu. Pobedili smo i sada se pripremamo za sledeći meč“,rekao je Voroncevič za MOZZART Sport.

Slavlje Armejaca je bilo previše lako…

„Ne bih rekao baš da je bila laka pobeda. Igrali smo jako i potrošili mnogo energije, bili smo tu jedni za druge, iako trošimo mnogo energije iz dana u dan. Nije bilo navijača kao obično, da je bila puna dvorana možda bi se stvari na terenu odvijale drugačije“.

CSKA odlično igra i bez nosioca igre iz prethodnih sezona Miloša Teodosića. Ipak, srpski as svakako nedostaje sastavu Dimitrisa Itudisa.

„Da naravno. Znam da je povređen. Naš fizioterapeut je stalno sa njim u kontaktu. Svi želimo da se što pre oporavi. On gleda naše utakmice, neće biti lako bez njega, ali moramo da probamo“, jasan je Voroncevič.

Crvena zvezda već za dva dana gostuje Olimpijakosu, dok CSKA u Moskvi igra derbi sa Fenerbahčeom.

Itudis: Dominirali smo! Trener CSKA rekao posle utakmice sa Zvezdom rekao da je ključ pobede bio u dobroj odbrani, kojom su zatvorili kreacije Ročestija i poentiranja krila Bjelice i Antića.

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis rekao je da je njegova ekipa večeras pre svega dobrom igrom u odbrani pobedila Crvenu zvezdu.

"Čestitam mom timu. Bili smo koncentrisani od starta. Obavili smo sve što smo dogovorili, pre svega u odbrani. Pripremili smo se jako dobro za ovu utakmicu, pristupili smo ozbiljno, pre svega zbog onoga što Zvezda predstavlja, jer je ovo odličan spoj mladosti i iskustva. Pali su ovde Barselona i Makabi, što pokazuje snagu tima", rekao je Itudis novinarima posle utakmice.

CSKA je večeras u Beogradskoj areni pobedio Zvezdu sa 85:59 u sedmom kolu Evrolige.

"Zvezda poentira lakše nego ranijih godina. Zato smo se pojavili na terenu tako čvrsti i ozbiljni u odbrani. Ključ je bila naša odbrana. Nismo dozvolili Ročestiju da kreira kako zna, a i dva krila Zvezde, Antića i Bjelicu smo zatvorili. Dominirali smo", rekao je Itudis.

On je naveo da je njegova ekipa i dalje u procesu stvaranja kao i da u igri CSKA ima mnogo oscilacija.

"Odigrali smo tek sedam utakmica u Evroligi, ima još 23 da se igra. Oscilacija ima mnogo, kao i u igri Zvezde. Bitno je samo da budemo živi i zdravi. Rano je pričati o bilo kojim mogućim rezultatima na kraju sezone", rekao je trener CSKA.

On se osvrnuo i na predstojeće reprezentativne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, rekavši da zbog trenutne situacije najviše gube košarka i igrači.

"Stav kluba ne mogu da otkrijem. Razgovarali smo o svemu tome. Sve će znati pred meč sa Unikahom. Ovde je došlo do rata, nazovite ga kako hoćete, ali u ovakvoj situaciji gube igrači koji su najveći profesionalci i košarka. Siguran sam da svi navijači hoće da vide reprezentacije u najjačem sastavu... Svi normalni ljudi će na kraju razgovorom da nađu rešenje", rekao je Itudis.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Delije

16.11.2017 10:24

Kakav strucnjak bruku para su dobili a napirlitani veze nema sto se vidjelo

ODGOVORITE