Video: Najbolji kadet Srbije u Partizanu!

Kadetski reprezentativac Srbije Đorđe Pažin potpisao je ugovor sa KK Partizan.  Još jedno pojačanje u Partizanu: Stiglo čudo od deteta iz Italije! Crno-beli doveli i jednog od najvećih talenata srpske košarke.

Košarka 16.11.2017 | 12:15
Video: Najbolji kadet Srbije u Partizanu!
Pažin ima 16 godina, igra na pozicijama beka i niskog krila, a tokom karijere je bio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, Real Madrida i Stele Azur.

Bio je najbolji igrač Srbije na U16 Evropskom prvenstvu prošlog leta u Podgorici, prosečno je beležio 17,9 poena uz 5,4 skokova i 1,6 asistencija po meču.

"Pažin je po uzrastu kadet, ali će zbog svog kvaliteta biti priključen treninzima prvog tima, koliko već danas. Neće propuštati obaveze u juniorskoj selekciji", rekao je predsednik KK Parttizan Ostoja Mijailović otkrivši da klub pregovara sa još dvojicom igrača.



Pažin ima 16 godina, igra na poziciji beka, važi za jednog od najvećih talenata srpske i evropske košarke, a došao je iz italijanskog drugoligaša Stela Azure za koju je u prvenstvu debitovao kada je imao samo 15 godina. Ovako je prošle godine izgledao njegov debi u Seriji B.

Direktor crno-belih Dejan Kijanović govorio je o Pažinu na konferenciji za medije.

"Pažin je po uzrastu kadet, ali će zbog kvaliteta biti priključen treninzima prvog tima. On neće propuštati ni obaveze u juniorskoj selekciji", rekao je Kijanović.



Đorđe Pažin rođen je i odrastao u Ćupriji, jedno vreme igrao je mlađe kategorije Crvene zvezde, da bi se potom otisnuo u Španiju, gde je branio boje Real Madrida. U Italiju je stigao prošle godine. Prošlog leta je Pažin na kadetskom EP nastpajući za Srbiju izabran u idealnu petorku šampionata pošto je prosečno na turniru beležio 17,9 poena, 5,4 skoka i 1,6 asistencija po meču.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar