Zagorac (još) NIJE došao, drugi nam žele ZLO!

Rade Zagorac još nije košarkaš Partizana. Doveden je kadetski reprezentativac Đorđe Pažin, talentovani bek, koji je na letošnjem Evropskom prvenstvu za svoj uzrast izabran u idealnu petorku šampionata. Muta Nikolić ima podršku kluba.  Mijailović: Drugi klubovi žele loše Partizanu! Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović istakao je da protivnici žele loše njegovom klubu i da svojim izjavama pokušavaju da ga sabotiraju.

Košarka 15.11.2017 | 18:00
Zagorac (još) NIJE došao, drugi nam žele ZLO!
Proteklih nedelja se dosta u medijima pričalo o dolasku Radeta Zagorca u Humsku 1, a u centru pažnje je pre svega bila Crvena zvezda koja je pokušavala da ga dovede prošle sezone.

"Pojedini klubovi s kojima se takmičimo i pojedinci svoj uspeh zasnivaju na tome tako što žele loše Partizanu. Da se ne desi neki dobar transfer ili mi učinimo nešto dobro u Partizanu da bi oni bili kvalitetniji. Ja ću se uvek truditi da isključivo Partizan bude uspešan i jak tako što ćemo mi raditi kvalitetno i što ćemo igrati dobru košarku i beležimo dobre rezultate. Neću da utičem da komšijski klubovi igraju loše, a mi sa prosečnom igrom budemo najbolji. Ne, nego ćemo igrom da budemo najbolji. Ulažemo veliku energiju u sve ovo. Želim podršku, pre svega crno-bele javnosti da nam da poršku da sprovedemo ovaj projekat", rekao je Mijailović. 

Mijailović nije želeo da direktno kaže koji su to klubovi koji žele loše Partizanu. 

"Videli ste izjave proteklih dana, ja nisam ni na jednoj konferenciji dao neku lošu, negativnu izjavu za druge klubove, za druge igrače, trenera koji je u drugom klubu. Ne želim da kažem da je to samo Crvena zvezda, ali KK Partizan dolazi u situaciju da zbog jedne izjave, neću da kažem kakva je, bude kažnjen nekoliko hiljada evra. Ako imamo dvostruke aršine za klubove koji se takmiče u istim pravilima onda to ne prija klubu. Ne želim nikoga pojedinačno da prozivam, želim svim klubovima, Zvezdi, Budućnosti svima sve najbolje, ali najviše Partizanu. Pre svega ću se svojim radom truditi da bude bolje Partizanu, a ne da urušavamo tuđi sistem svojim izjavama, napadima da bi nama bilo bolje. To je pogrešan sistem, dovoljno je teška situacija za sve u srpskom sportu, većina kluba je na ivici egzistencije. U većini klubova je veća želja od realnosti", dodao je predsednik Partizana.

Rade Zagorac još nije košarkaš Partizana!

Iako je bilo nezvaničnih informacija da su 22-godišnji košarkaš i njegov agent dogovorili prelazak u Partizan, to je demantovao predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Potvrdio je dolazak kadetskog reprezentativca Đorđa Pažina, i poručio da trener Miroslav Muta Nikolić ima punu podršku struktura kluba.

"Pregovori su tekli do danas. Nismo potpisali ugovor sa Zagorcem. Molim vas da o tome mene pitate. Znam da ja predstavljam klub, ali davaću informacije kad budu konačne. Pregovori nisu završeni, jer želim najbolje klubu kojeg zastupam. Ugovor koji je ponuđen nije štetan po Partizan, ali može da bude bolji", rekao je Mijailović.

Upitan šta će biti sa Zagorcem, odgovorio je:

"Najsrećniji bih bio da se ta vest nije pojavila u medijima. Pregovori nisu završeni. Moramo da radimo stvari od ekonomskog značaja za Partizan. Ne možemo da budemo na grbači države, treba da obezbedimo neka sredstva i od budućih transfera".

Na dodatno pitanje šta je to štetno u ugovoru, Mijailović je odgovorio:

"Zagorac je neko ko želi Partizan, a Partizan želi Zagorca. On i da dođe na 6 meseci to bi bilo dobro za Partizan. Ne mogu da vam kažem koji su to elementi koji sada sprečavaju da on dođe. Kada igrač ili menadžer stave tačku na to, onda možemo da razgovaramo otvoreno. Sve što bih sada rekao nanelo bi štetu svim stranama. Mi sa tom agencijom imamo odličnu saradnju i ne želim štetu nikome".

"Od samog starta kada se pojavila ta priča imao sam želju da zaigram za Partizan. Još od dečačkih dana nadao sam se da ću igrati za Partizan, reprezentaciju i u NBA. Još smo u nekoj sivoj zoni, pregovori su u toku i ne mogu ništa konkretno da kažem o tome. Sve je do mog agenta i Uprave Partizana", rekao je Zagorac pre dve večeri za TV Arena sport.

Mijailović se osvrnuo i na poraz od berlinske Albe i na povike pojedinih navijača sa tribina, koji su poručili treneru Miroslavu Nikoliću da ode.

"Svestan sam bio od samog starta da će očekivanja navijača biti veća, nego u nekom prethodnom periodu, ali potrebno je mnogo veće razumevanje prema sportskom sektoru. Treneru Nikoliću nijedan trenutak nije lak na terenu. Mi užurbano idemo napred, ali su očekivanja navijača veća od realnih stvari. Videli smo sinoć to što je 10, 20, 30 ljudi sinoć vikalo Muti Nikoliću. UO odlučuje ko će biti trener. Muta Nikolić ima podršku kluba, ima ugovor na tri godine, odlično radi svoj posao i istakao bih da niko ne može idealno da postupa u svakom momentu. On ima slobodu u svom radu".

Što se tiče javnog istupanja centra Samarda Samjuelsa, Mijailović je najavio da će o tome odlučivati Upravni odbor i Disciplinska komisija kluba.

"KK Partizan ima Dicsiplinski pravilnik. Nijedan igrač nema pravo da u javnosti nastupa van okvira ugovora koji je potpisao. Ovaj klub ima UO i Disciplinsku komisiju. On je 20 dana u klubu, već danas je primio platu za prošli mesec i njemu se i drugima redovno daju plate i ljudima zaposlenim u klubu", rekao je Mijailović, uz kritiku centru Partizana da su mu takva istupanja nesportska i nepromišljena.

"Nije mi jasno da igrači koji dođu u klub tako postupaju. Oni treba da se posvete radu, parketu, utakmicama", dodao je Mijailović.

Pozvao je navijače na strpljenje i podršku:

"Navijači moraju da imaju strpljenja, moraju da daju podršku i da se uzdrže od loših situacija, da ubacuju predmete u teren. Ionako smo u teškoj situaciji, gledamo da isplatimo plate igračima i radnoj zajednici, a kad nam stignu kazne to nam otežava situaciju".

O KAZNI MUTI NIKOLIĆU

Kazna ABA lige izrečena treneru Muti Nikoliću zbog komentara na račun čelnika tog regionalnog takmičenja, naljutila je ljude iz Partizana:

"Nije u redu da se ABA liga tako odnosi prema ovom klubu. Ako Partizan nekome smeta onda se to kaže. Ali, moraju svi da shvate da Partizan mora da postoji i da će postojati", rekao je Ostoja Mijailović, a Dejan Kijanović je dodao da klub uložio žalbu: "Došli smo do zaključka da nije postojao nikakav odnos za izrečenu kaznu i takav odgovor očekujemo".

Mijailović je najavio da će uskoro, za 10-ak dana izaći u javnost i saopštiti finansijsko stanje.

"Radimo na uspostavljanju sistema. Za 10-ak da ćemo imati informaciju o finansijskim obavezama kluba, tada ćemo i početi pregovore sa poveriocima i u izradi je projekat Omladinske škole i strategija kluba u naredne četiri godine", rekao je predsednik Partizana.

O BAT-u i tužbama (poslednju je podneo bivši igrač Kevin Džons), Mijailović je rekao da će neko rešenje morati da bude nađeno.

Potvrđeno je da je Partizan doveo, odnosno da je na putu da angažuje 16-godišnjeg Đorđa Pažina, kadetskog reprezentativca Srbije, sa kojim je potpisan stipendijski ugovor. Pažin je bio najbolji igrač Srbije na EP (do 16 godina) minulog leta u Podgorici.

Pažin je rođen i odrastao je u Ćupriji, jedno vreme igrao je mlađe kategorije Crvene zvezde, da bi potom otišao u Real Madrid, odakle je otišao u italijansku Stela Azuru. 

"Pažin je po uzrastu kadet, ali će zbog svog kvaliteta biti priključen treninzima prvog tima, koliko već danas. Neće propuštati obaveze u juniorskoj selekciji", rečeno je na konferenciji za novinare KK Partizan, uz informaciju da Pažin neće biti poslednji koji će doći.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar