Novicki: Tijelo će odlučiti kada je kraj!

Legendarni njemački košarkaš ponovo se dotakao pitanja penzije.

Košarka 17.11.2017 | 20:30
Novicki: Tijelo će odlučiti kada je kraj!
Dirk Novicki igra svoju 20. sezonu u NBA ligi i to u istoj ekipi - Dalasa, u koju je stigao 1998. godine, nakon što su ga je Milvoki izabrao kao devetog "pika" na draftu i odmah trejdovao u Maverikse.

U tom klubu ostavio je veliki trag, a 2011. osvojio je i šampionski prsten i bio MVP finala. Igrao je čak 13 "Ol star" mečeva.

U 39. godini i dalje je perjanica Dalasa, ali i svjestan da više nije u stanju da se na najvišem nivou nosi sa igračima koji svake sezone stižu u NBA.

Iako mnogi smatraju da će prolongirati odlazak u penziju kako bi prestigao Kobija Brajanta, koji je tačno dvije decenije branio boje samo jednog kluba - Los Anđeles Lejkersa, Nijemac kaže da će odluku o završetku donijeti samo i isključivo njegovo tijelo.

"Nikakvi rekordi i plasman na tabeli neće odlučivati o tome, biće onako kako moje tijelo kaže", rekao je Novicki, koji je bio četvrti njemački košarkaš koji je stigao u najjaču ligu svijeta.

On ne spori da i dalje uživa u košarci, ali je pitanje koliko će još fizički moći da podnese naporan raspored i česta putovanja.

"Želim da igram svaku utakmicu, ali je pitanje koliko je to realno. Vidjećemo kako će proteći ova sezona i kako ću se osjećati. Ta odluka vjerovatno neće biti donesena prije ljeta", istakao je Novicki, koji je sa Njemačkom osvojio evropsko srebro 2005. i svetsku bronzu 2002. i čak tri puta bio najbolji strijelac na Eurobasketu (2001, 2005. i 2007).



Ove sezone Novicki u prosjeku bilježi 10,1 poen, 5,1 skok i 1,5 asistencija na meču, za 24 minuta provedenih na parketu. Tokom karijere prosječno je za 35 minuta provedenih na parketu ubacio 21,6 poena, upisao 7,8 skokova i 2,5 asistencije po utakmici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar