Krah FIBA-e - košarkaši Baskonije rekli "NE"!

Košarkaši Baskonije izdali su zvanično saopštenje u kojem kažu da, nažalost, neće moći da igraju za nacionalne timove tokom prvog kvalfikacionog prozora.

Košarka 16.11.2017 | 11:30
Krah FIBA-e - košarkaši Baskonije rekli "NE"!
Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na programu su sledeće nedelje, međutim na njima neće biti većina evroligaških igrača.

Poslednji u nizu su košarkaši Baskonije: Janis Tima (Letonija), Džejson Grejndžer (Urugvaj), Johanes Fohtman (Nemačka), Vensan Poire (Francuska), Ilmane Diop (Španija), Tornike Šengelija (Gruzija).

"Mi kao igrači Evrolige smo u situaciji u kojoj nismo trebali da se nađemo. Moramo da biramo između naših nadređenih koji nas plaćaju, od čega izdržavamo porodicu i naše zemlje. Ova situacija ne spada u našu odgovornost, ali mi moramo doneti odluku. U klubu smo razgovarali i zbog lošijeg starta sezone, novog trenera, odlučilo smo da ne igramo za nacionalne timove tokom prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo", navodi se u saopštenju igrača. 

FIBA je igrača stavila u veoma nezgodne pozicije, pošto su kvalifikacije ubačene u sred sezone, bez pauza u klubovima. Evroliga nije htela da popusti u svom kalendaru i igrači se masom odlučuju da otkažu učešće za nacionalni dres. 

Za Srbiju sigurno neće igrati Nikola Milutinov, a pod velikim znakom pitanja su i ostali igrači poput Nedovića, Milosavljevića, Micića, Muslija i ostalih... 

Još ranije NBA je stavio do znanja FIBA da neće puštati svoje igrače da napuštaju klubove u sred sezone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar