SP: Šengelija ne igra protiv Srbije!

Šestorica igrača iz Baskonije neće igrati za svoje reprezentacije.

Košarka 17.11.2017 | 10:30
SP: Šengelija ne igra protiv Srbije!
Janis Tima iz Baskonije objavio je na svom Instagram profilu da neće igrati za Letoniju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. A to isto se odnosi na njegove saigrače.

On i saigrači iz Baskonije su imali sastanak i odlučili su da ne igraju za svoje reprezentacije. To znači da ni Tornike Šengelija neće igrati za Gruziju, pa će posao Srbije u duelu sa ovim timom biti olakšan 27. novembra u dvorani Aleksandar Nikolić.

Pored njih dvojice za svoje reprezentacije neće igrati ni Marselinjo Uertas (Brazil), Džejson Grejndžer (Urugvaj), Johanes Vojtman (Nemačka), Vensan Pojrie (Francuska), Ilmane Diop (Španija).

"Mi smo kao evroligšaki igrači u situaciji u kojoj nikada nije trebalo da se nađemo. Moramo da biramo između toga da budemo zaposleni (čime izdržavamo naše porodice) i igranja za našu zemlju. Ova situacija nije naša odgovornost, ali moramo da donesemo odluku povodom toga. Mi smo u klubu razgovarali o ovoj situaciji i odlučili da, zbog lošeg starta sezone i novog trenera, ne igramo za reprezentacije u prvoj etapi kvalifikacija", rekao je Tima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar