Keba bi mogao da odgovara krivično

Pjevač bi zbog saobraćajne nesreće mogao da odgovara krivično, ali i prekršajno, saznaje „Alo!”

Zabava 09.11.2017 | 07:36
Keba bi mogao da odgovara krivično
Dragan Kojić Keba vozio je automobil bez dozvole kada je udario devojku A. Đ., nezvanično saznaje „Alo!”. 
Naime, Kebi je vozačka dozvola zbog kaznenih poena oduzeta još 2. 12. 2016, a te večeri upravljao je automobilom koji je registrovan na N. A. iz Umke. Djevojka je zadobila lakše tjelesne povrede, a na automobilu je načinjena šteta u iznosu od oko 10.000 dinara.

Dragan Kojić Keba mogao bi zbog tog djela da odgovara krivično, ali i prekršajno.

- Ukoliko javni tužilac procijeni da je Keba odgovoran za nezgodu, pokrenuće krivični postupak. Nezavisno od toga, ako se utvrdi i da je vozio pod zabranom ili bez dozvole, protiv njega može biti pokrenut i prekršajni postupak - kaže za „Alo!” stručnjak za bezbjednost u saobraćaju i objašnjava koje su zaprećene kazne.



- Za saobraćajne nezgode koje se završe lakšim tjelesnim povredama zaprećena je kazna zatvora do godinu dana ili novčana kazna. Međutim, najčešće se javni tužilac pozove na načelo oportuniteta, što znači da onom koji je izazvao nezgodu naloži da uplati novac u dobrotvorne svrhe - kaže naš izvor i dodaje da se obično radi o cifri do 40.000 dinara.



- Sa druge strane, novčana kazna za vožnju pod zabranom ili bez dozvole iznosi od 100.000 do 120.000 dinara, odnosno od 15 do 30 dana zatvora, plus 14 kaznenih poena i osam mjeseci zabrane upravljenjem automobilom - kaže naš izvor i dodaje da se ovdje ne iscrpljuju novčani penali koje bi Keba mogao da plati zbog nesreće:

- Ukoliko se utvrdi da je on odgovoran za nesreću i da je vozio bez dozvole, mogao bi i da isplati svu novčanu nadoknadu, koju bi u drugoj situaciji osiguranje platilo povređenoj djevojci. Tačnije, osiguranje u ovom slučaju može da traži da pjevač isplati novac povrijeđenoj djevojci, što bi značilo da bi ukupna suma koju bi platio bila i znatno veća od 150.000 dinara.

Podsjetimo, osamnaestogodišnjoj A. Đ. su, nakon što ju je Keba oborio na obilježenom pješačkom prelazu u Pariske komune 15, u KBC Zemun konstatovane povrede glave. Po dolasku policije Keba je podvrgnut alko-testu, kojim je utvrđeno da nije vozio u pijanom stanju, a za pjevača, koji ovim povodom nije odgovarao na pozive i poruke, olakšavajuća je okolnost to što se vratio i bio pored djevojke dok nije došla Hitna pomoć.

(Alo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Car,

09.11.2017 07:45

Nema tu mogao bi, koje je on da za njega ne vaze zakoni "imamo mi mnogo takvih koji pobijaju neduzni narod ,na kraju nista krivi" videt cemo kako funkcionira ta pravna drzava.

ODGOVORITE
Name

cuj&ovaj!

09.11.2017 10:34

Njemu je oduzeta Vozacka od njegovog Auta a on bez dozvole moze da vozi sve do tenka!

ODGOVORITE
Name

Doktor

09.11.2017 15:36

Pojedincima koji su nepismeni i ne razumiju se ni u sto (osim i mozda svog posla) mole se da ne komentarisu..... Cuj sve moze da vozi???? Ako mu je oduzeta dozvola za upravljanje vozilima te kategorije, ta osoba NE SMIJE da upravlja vozilima te kategorije bez obzira u cijem su vlasnistvu ta vozila.