Zvezda u Zagrebu: Derbi je isti, sve ostalo je drugačije!

Sve što je bilo u okršajima dva tima proteklih sezona više ne važi. I Cedevita i Crvena zvezda imaju potpuno rekonstruisane timove, predvođene novim trenerima Jurijem Zdovcem i Dušanom Alimpijevićem.

Košarka 22.10.2017 | 12:30
Zvezda u Zagrebu: Derbi je isti, sve ostalo je drugačije!
Pakleni ritam nove sezone Crvenoj zvezdi ne da mira, a posle evroligaškog boja sa Barselonom i velike pobede u košarkaškom grotlu u ulici Čarlija Čaplina ekspedicija Dušana Alimpijevića seli se u dom starog takmaca - Cedevite (TV Arenasport, 17.00).

Pobeda je najmanje što očekuju oba sastava. Trener Alimpijević, iznad svega, želi potvrdu dobre igre protiv Barse. Kako je sam priznao, pobeda nad bivšim šampionom Evrope jedino imati smisla ukoliko se ostvari trijumf nad Cedevitom. Ono što najvažnije, strateg crveno-belih razmišlja prilično zrelo i gleda kako da ekipu uvede u stabilan ritam, da održi nivo borbene gotovosti na istom nivou u danima velikih izazova.

"Svi smo svesni da će pobeda nad Barselonom imati svoj značaj samo ako slavimo i u Zagrebu. A do povoljnog rezultata ćemo doći samo ako imamo pravi pristup i ako izvučemo pouke iz prethodnih utakmica. Sada imamo i to iskustvo iz prethodnog perioda kada smo u vrlo kratkom vremenskom perodu igrali sa evroligašku utakmicu sa Žalgirisom, i protiv Budućnosti samo dva dana kasnije", izjavio je Alimpijević, koji zna protiv kakvog tima će imati posla u Zagrebu.

"Cedevita je ekipa napravljena za vrh ABA lige,imaju potencijal za najviše domete".

Mladi trener Crvene zvezde odlučio je da u Zagreb povede Dejana Davidovca, odnosno da Marka Kešelja zbog slabije forme ostavi u Beogradu.

Cedevita je dobro započela sezonu, ali je u međuvremenu pogubila konce. Ne računajući hrvatsko prvenstvo, Vitamini imaju četiri vezana poraza (po dva u ABA ligi i Evrokupu), od čega su dva viđena u Zagrebu. Upravo iz tog razloga trener Jurij Zdovc mora da pronađe način da podigne ekipu i vrati je u vrh tabele. Razmišljanja u taboru hrvatskog šampiona su jasna - pobeda je prioritet! A, bolje prilike za vraćanje samopouzdanja od eventualnog trijumfa nad najvećim protivnikom - nema. 

"Bilo lakše da smo od ta četiri poraza dobili dve utakmice. Ovako više nemamo bonus i definitivno nas u nedelju čeka šansa da pokažemo kvalitet i da odigramo dobru utakmicu. Pre svega moramo da pobedimo", jasan je Zdovc, uz osvrt na seriju od četiri poraza:

"To je sport, ali definitivno nismo pravi u smislu da smo počeli da igramo jednu košarku koja nije meni pisana na koži. Razmišljamo o napadu i kad igraš tako onda se igraš vatrom. Možeš dobiti jedan ili dva razlike ili možeš izgubiti. Sve utakmice koje smo dosad dobili, dobili smo s dobrom obranom. Znači, primili smo oko 70 poena ili manje. Ja sam pozitivan. Moramo biti pozitivni i iz tih utakmica izvući pozitivne stvari. Nije ni Zvezda bau-bau po onome što sam video".

Sve što je bilo u okršajima dva tima proteklih sezona više ne važi. I Cedevita i Crvena zvezda imaju potpuno rekonstruisane timove, predvođene novim trenerima Jurijem Zdovcem i Dušanom Alimpijevićem.

Ova Cedevita, bar na papiru, ima za cilj da se više posveti odbrani, dok nova Crvena zvezda ima vatrenu moć da odgovori svakom izazovu. Što je najbolje pokazala protiv Barselone. U ovom meču prevagu će, ipak, odneti ekipa sa više odbrambenog elana, posle dana ozbiljnih fizičkih napora. Jer, napadački potencijal sa obe strane terena ne bi trebalo da bude upitan. 

Doduše, Crvena zvezda će se, verovatno, voditi mišlju svog trenera - da bude ispred bar za jedan skok, poen, ubačenu trojku i odbrambenu reakciju koja će protivniku umanjiti procente šuta. Kako bi se niz pobeda u Zagrebu nastavio.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar