ŠPA: Sudije pogurale Barsu ka "već viđenom" trijumfu!

Katalonci su bez većih problema savladali nejaku Malagu, ali im je kod prvog pogotka veoma pomogla loša odluka sudija.  Valverde probio Malaginu zemunicu uz malu pomoć sudija! Barsa konačno dobila nezgodnog rivala. . .

Fudbal 21.10.2017 | 22:55
ŠPA: Sudije pogurale Barsu ka "već viđenom" trijumfu!
Duel prvoplasiranog i poslednjeplasiranog se završio onako kako se i očekivalo, ali "bilo je viđeno" da će Barselona postići više od dva gola protiv očajne Malage.

Ove večeri na "Nou Kampu" precizni su bili samo Đerar Delofeu (2') i Andres Inijesta (56') za osmu pobedu Katalonaca u devet kola, odnosno za 25. osvojeni bod dok priželjkuju kiks Real Madrida (17 bodova) u nedeljnom okršaju sa Eibarom.

BARSELONA - MALAGA 2:0 (2:0)

I u ovom meču se Ernesto Valverde odlučio da "trio" u napadu čine Leo Mesi, Luis Suarez i Đerar Delofeu, a ovaj potonji, najmanje očekivano, bio je strealc vodećeg gola.

Barsa je Malagu "otvorila" već u drugom minutu kada je Lukas Dinj prošao po levoj strani i asistirao za Delofeua dok su svi gostujući igrači držali ruke u vazduhu očekujući da pogodak bude poništenn, ali sudija je ostao nem!

Francuzu je lopta "debelo" pobegla van granica igrališta pre centaršuta, ali to ni glavni sudija, a ni njegovi pomoćnici nisu dobro videli.

Kod drugog gola, ipak, sve je bilo regularno, pa je Leo Mesi, nakon što je odlično povukao na sredini terena "gurnuo" loptu malo u stranu za Inijestu, a ovaj majstorski pogodio mrežu Prijeta koji će se pitati kako su njegovi defanzivci ispratili iskusnog vezistu.



Od šest poslednjih utakmica protiv Malage Barselona je dobila samo dve i to je bila najbolja pozivnica na oprez uoči večerašnjeg okršaja sa ekipom sa Rosalede. Prošle sezone, recimo, Katalonci ni gol nisu dali Andalužanima. Priznaćete, bilo bi previše da se tako nešto ponovilo još jednom. 

Ali Malaga je i ovoga puta bila kost u grlu Barseloni. Iako poslednja na tabeli, bez ijedne pobede, ekipa trenera Mičelajunački se borila i da nije bilo velikog sudijskog previda u 2. minutu - kada je lopta prilikom centaršuta Dinja celim obimom prešla gol-aut liniju - ko zna da li bi Barsa u poslednjih četrdesetak minuta mogla da ubaci u sporohod, odmara se i rutinski privodi utakmicu kraju. 

Posle ranog vođstva koje je obezbedio Đerar Deulofeu Barsa je mogla da se opusti, da zaboravi na prošlosezonske traume iz susreta sa Malagom i to joj značajno olakšalo posao. Pošto je Inijesta na proigravanje Lea Mesija - kog je večeras u isto vreme bilo i na tribinama i na terenu - početkom drugog dela duplirao prednost Barse postalo je jasno da novog šoka na Kamp Nouu neće biti. 

Do kraja bilo je još nekoliko prilika, a daleko najbolju propustio Luis Suarez petnaestak minuta pre kraja. 

Barsu za tri dana očekuje duel u Kupu kralja protiv Mursije.  

Rezultati 9. kola:

subota

Levante - Hetafe 1:1 (0:0)
/Morales 62 - Fahr 59/

Betis - Alaves 2:0 (1:0)
/Sanabrija 13, Aleksis ag 75/

Valensija - Sevilja 4:0 (1:0)
/Guedeš 43, 90+2, Zaza 51, Mina 85/

Barselona - Malaga 2:0 (1:0)
/Delofeu 2, Inijesta 56/

nedelja

Viljareal - Las Palmas (12.00)
Selta - Atletiko Madrid (16.15)
Leganes - Atletik Bilbao (18.30)
Real Madrid - Eibar (20.45)

ponedeljak

Real Sosijedad - Espanjol (20.00)
Deportivo La Korunja - Đirona (21.00)

TABELA: Barselona 25, Valensija 21, Real Madrid (-1), Atletiko (-1) 16, Betis 16, Sevilja 16, Leganes (-1) 14, Sosijedad (-1) 13, Viljareal (-1) 13, Selta (-1) 11, Bilbao (-1) 11, Levante 11, Hetafe 9, Espanjol (-1) 9, Deportivo (-1) 8, Eibar (-1) 7, Đirona (-1) 6, Las Palmas (-1) 6, Alaves 3, Malaga 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar