HRV: Lud meč Hajduka i Dinama - TRI gola u nadoknadi!

Na samom kraju susreta, nakon jedanaesterca za bod Hajduka, umalo i tuča igrača. . .  Urnebesan finiš hrvatskog derbija: Hajduk do 89. minuta vodio sa 1:0, a u 94. izjednačio na 2:2! Sjajan meč na Poljudu!

Fudbal 21.10.2017 | 21:40
HRV: Lud meč Hajduka i Dinama - TRI gola u nadoknadi!
Skoro sto minuta fudbala na "Poljudu" i velika drama!

Hajduk je bio na pragu pobede protiv najljućeg rivala, ali su dva gola "modrih" u nadoknadi vremena promenila sve i Zagrepčane dovele u poziciju da osvoje i sva tri boda, međutim tu nije bio kraj...

Domaćin je dobio jedanaesterac i realizovao ga nedugo potom, a umalo je došlo i do tuče igrača dva tima...

HAJDUK - DINAMO 2:2 (1:0)

Ante Erceg je doveo domaćina u vođstvo u 38. minutu nakon odličnog ubačaja sa desne strane, da bi Dinamo, koji je tek u drugom poluvremenu uspeo da dođe do svoje igre, bio na pragu velikog preokreta u nadoknadi vremena.

Filip Benković je u 89. minutu izjednačio, a samo dva minuta kasnije Anhelo Rordigez doneo je vođstvo "modrima" i mogućnost da se na "Poljudu" raduju osvajanju tri boda.

No, Splićani nisu "potonuli" nakon ova dva gola, nego je nakon faula Stojanovića na Kožulju u kaznenom prostoru priseban bio Ante Erceg i pogodio sa "bele tačke". Na kraju, rezultat koji će zadovoljiti i jedna i druge pošto su mogli da ostanu i bez ičega...

Kakav hrvatski derbi! Hajduk i Dinamo su na Poljudu odigrali nerešeno 2:2, ali je od samog rezultata facinantniji način na koji je došlo do njega. Domaćin je do 88. minuta vodio sa 1:0, ali onda do jednog boda stigao zahvaljujući golu Antea Ercega u četvrtom minutu nadoknade.

Dinamo je u samo dva minuta, u 88. i 90. stigao do potpunog preokreta. Tada su mrežu domaćina pogađali Benković i Enrikez, ali to Zagrepčanima ipak nije bilo dovoljno za sva tri boda.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu i poveo upravo preko Ercega u 38. minuta, iako je Bašićjoš ranije iz slobodnog udarca uzdrmao prečku Dominika Livakovića. Ipak, neposredno pre gola Ercega na suprotnoj strani je stativu Hajukovog gola pogodio Sudani.

Tokom drugog poluvremena delovalo je da “Bili” imaju kontrolu utakmice, ali se onda sve preokrenulo. U petom minutu se opasno zakuvalo na terenu, nekoliko igrača je završilo i na zemlji, ali na kraju niko nije pocrveneo.

Dinamo ostaje prvoplasiran sa 31 osvojenim bodom iz 13 kola, Rijeka, koja ima meč manje, je druga sa 25, dok je treći Hajduk Split (24).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar