ŠPA: Betis na krilima Sanabrije, Valensija ''ubila'' Sevilju!

Dva gola u pet minuta, Levanteu i Hetafeu po bod! Fudbaleri Levantea i Hetafea igrali su danas nerešeno 1:1 na premijeri devetog kola španske LaLige.  Gde se "gasi" Sanabrija? Španija ili Paragvaj, La Liga ili kvalifikacije, Evropa ili Južna Amerika. . . mladi napadač ne zna da prestane s golovima - 7/7 u nizu za novi trijumf Betisa.  'Poker' Valensije na 'Mestalji, Sevilja nemoćna! Fudbaleri Valensije ubedljivo su pobedili ekipu Sevilje sa 4:0 u meču devetog kola Primere.  Prelep fudbal: Valensija punim gasom preko Sevilje! Klasičan "nokaut" u jednom od španskih "klasika" - peta uzastopna pobeda "slepih miševa" i treći uzastopni poraz gostiju u sedam dana.

Fudbal 21.10.2017 | 19:45
ŠPA: Betis na krilima Sanabrije, Valensija ''ubila'' Sevilju!
Hetafe je do prednosti stigao u 58. minutu golom Fajsala Fajra, da bi Levante do izjednačenja stigao samo četiri minuta kasnije golom Hosea Moralesa.

U nastavku susreta bitka se uglavnom vodila na sredini terena, nijedna ekipa nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol rivala, pa je tako meč završen nerešenim ishodom.

Levante je 12. sa 11 bodova, dok je Hetafe 13. sa dva boda manje. 

Paragvajski napadač Antonio Sanabrija, koji je u prvoj sezoni u Betisu postigao ukupno pet pogodaka u svim takmičenjima, počeo je da se pretvara u pravu mašinu za postizanje pogodaka u drugoj sezoni među zeleno-belima.

Sedam i po miliona evra Romi plaćeno pojačanje već je izjednačio broj pogodaka iz sezone 2016/17, a računajući i mečeve koje je u tom nizu odigrao za Paragvaj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, današnji gol u mreži posrnulog Alavesa bio mu je sedmi u isto toliko izlazaka na teren.

Sanabrija je "otvorio" goste pred 49.240 navijača na "Benito Viljamarinu" u 13. minutu, posle tačnog centaršuta Antonija Barahana, a kada se tim italijanskog stručnjaka Đanija De Bjazija odlučio na inicijativu u nastavku, usledila je brza i prosta kontra domaćih koji bi najverovatnije stigli i sami do mreže da u odsudnom trenutku Aleksis Ruano Delgado nije klizećim startom obavio posao umesto njih - 2:0 (1:0) za peti trijumf Betisa.



Tim trenera Kikea Setijena ima skor 4-1-1 u poslednjih šest mečeva gde je taj jedan poraz upisan prošlog vikenda u nezaboravnoj utakmici sa Valensijom u kojoj je "palo" devet golova. Suprotno Andalužanima, devetoplasirani tim iz prošle sezone, Alaves, doživeo je danas šesti poraz u poslednjih sedam nastupa uz svega tri postignuta gola.

Tražeći izlaz iz neprijatne situacije, De Bjazi je u poslednja tri kola počeo da koristi povremenog reprezentativca Srbije, Aleksandra Kataija, koji je posle 13 i 27 minuta s klupe u prethodna dva kola ovog puta dobio 15 minuta da nešto promeni u čemu, logično, nije uspeo.

Katai je u prethodnih godinu dana samo tri puta proveo na terenu svih 90 minuta.

'Poker' Valensije na 'Mestalji, Sevilja nemoćna! Fudbaleri Valensije ubedljivo su pobedili ekipu Sevilje sa 4:0 u meču devetog kola Primere.

Domaćini su bilii dominatniji tokom celog meča i do prvog gola su došli efektnim golom Gvideša u 43. minutu meča.

Posle samo šest minuta igre Simone Zaza povećao je prednosti i tako nastavio sjajnu golgetersku seriju.

Posle lopte Rodriga, Zaza se odlično namestio na udarac i levom nogom efektno po zemlji poslao loptu u dalji ugao gola gostiju za 2:0. 

Santi Mina je na asistenciju strelca prvog gola Guedeša zatresao mrežu za 3:0, a bivši fudbaler Benfike je samo par minuta kasnije postigao svoj drugi gol za konačnih 40. 

Ovom pobedom je Valensija je na drugom mestu i uz Barselonu i Atletiko su jedina neporažena ekipa u Primeri.

Jedan od "klasika" La Lige odigran je ove subote uveče na bučnoj "Mestalji", na kojoj je gost doživeo klasičan "nokaut".

Partijom za prepričavanje, renoviran, utegnut i naoštren sastav novog trenera, Marselina Garsije Torala, nastavio je svoj sprint za vodećom Barselonom petim uzastopnim i novim ubedljivim trijumfom: Valensija - Sevilja 4:0 (1:0) u prvoj utakmici nakon što su "slepi miševi" postigli šest golova na "Benito Viljamarinu".

Drugim rečima, u sedam dana, Valensija je dva najveća andaluzijska kluba, Betis i Sevilju, pobedila ukupnim rezultatom 10:3.

Uspeha žedni navijači egzaltirano su pratili brze i proste akcije momaka u crno-belom, u čijim redovima je svako večeras radio ono što najbolje zna - počev od golmana Neta koji je u retkim prilikama kada su gosti uspevali da uđu u crvenu zonu delovao previše sigurno da bi ga Luis Murijel savladao, preko sigurnog veznog reda u kojem je dominirao preporođeni Žofri Kondogbija, pa do navale koja je Serhiju Riku smestila četiri lopte iza leđa.

Posle prvenca u dresu Valensije za premotavanje, buduća zvezda Pari Sen Žermena i portugalske reprezentacije Gončalo Guedeš ponovo je postigao vanserijski pogodak sa distance i načeo Sevilju, uzdrmanu uzastopnim porazima od Atletik Bilbaoa i Spartaka, umornu i od puta u Moskvu gde je primila pet golova.

Odmor je bio preko potreban momcima Eduarda Berica, koji je na "Pichuan" došao zahvaljujući dobrim rezultatima u Vigu, vodeći Seltu, ali su stvari postale samo još gore po goste kada je meč nastavljen.

Još jedan igrač kojeg je Marselino uspeo da "digne" iz prosečnosti, Simone Zaza, postigao je osmi gol u sezoni u utakmici 9. kola, a sedmi iz isto toliko udaraca u okvir gola, za 2:0. Italijan ne šutira često, ali pogađa sa neverovatnom rutinom, mada treba istaći da ni prvi, ni drugi pogodak domaćih nije prošao bez trećeg člana navale, brazilskog asa Rodriga.

On je asistirao i Guedešu i Zazi, a onda dobio ovacije na otvorenoj sceni kada je trener odlučio da ga zajedno sa italijanskim centarforom izvede i odmori za naredna iskušenja. Momci koji su ušli, Santi Mina i Andreas Pereira, direktno su učestvovali kod trećeg gola Valensije u akciji u kojoj je Guedeš iz strelca ušao u ulogu pakera za lagan pogodak Mine, što nije bio poslednji udarac u lice grogiranog rivala ove večeri.

Epitet igrača utakmice, Guedeš je zaslužio drugim golom na susretu na pas Kondogbije u 92. minutu posle kojeg će Marselino na tablu u svojoj kancelariji dopisati još jedan impresivan rezultat u nizu koji je započet 19. septembra: 5:0, 2:3, 3:2, 3:6, 4:0…

Valensija u narednom kolu gostuje Alavesu, potom dočekuje Leganes, pa ide na noge Espanjolu, što je raspored koji možda upućuje na to da ćemo 26. novembra na "Mestalji" gledati direktan okršaj za prvo mesto: Valensija - Barselona, kao krajem 90-ih i u prvim godinama novog Milenijuma.

A, Sevilja?

U tom klubu svakaku nisu računali na dva velika gubitka tokom i na kraju sezone 2016/17, kada su jedan za drugim otišli sportski direktor Monći i trener Horhe Sampaoli, ali ova sedmodnevna kriza započeta na "San Mamesu" teško da može da govori u prilog tome da Berico možda i nije najbolji izbor jer je do 14. oktobra ovaj tim imao skor 6-3-1 u Primeri i Ligi šampiona...

Rezultati 9. kola:

subota

Levante - Hetafe 1:1 (0:0)
/Morales 62 - Fahr 59/

Betis - Alaves 2:0 (1:0)
/Sanabrija 13, Aleksis ag 75/

Valensija - Sevilja 4:0 (1:0)
/Guedeš 43, 90+2, Zaza 51, Mina 85/

Barselona - Malaga (20.45)

nedelja

Viljareal - Las Palmas (12.00)
Selta - Atletiko Madrid (16.15)
Leganes - Atletik Bilbao (18.30)
Real Madrid - Eibar (20.45)

ponedeljak

Real Sosijedad - Espanjol (20.00)
Deportivo La Korunja - Đirona (21.00)

Tabela: Barselona 22, Valensija (+1) 21, Real 17, Atletiko 16, Sevilja (+1) 16, Betis (+1) 16, Leganes 14, Sosijedad 13, Viljareal 13, Selta 11, Bilbao 11, Levante 11, Hetafe 9, Espanjol 9, Deportivo 8, Eibar 7, Đirona 6, Las Palmas 6, Alaves 3, Malaga 1.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar