PL: Šok za Vest Hem, a za Bilića KRAJ?!

"Čekićari" ubedljivo poraženi u Londonu od Brajtona. Da li Slaven Bilić može da preživi i ovaj neuspeh? Mari je kao vino - što stariji to bolji! Veteran Brajtona uništio Vest Hem usred Londona - 0:3 (0:2)!

Fudbal 20.10.2017 | 23:21
PL: Šok za Vest Hem, a za Bilića KRAJ?!
Slavenu Biliću i Vest Hemu nikako da krene ove sezone...

Taman kada su "čekićari" pobedili Svonsi (1:0) i igrali nerešeno sa Barnlijem (0:0), san o "buđenju" srušio je Brajton i to usred Londona.

Vest Hem – Brajton 0:3!

Već posle 45 minuta bilo je jasno da će domaćin teško stići i do boda, a kamoli do sva tri.

Odbrana Vest Hema prvi put je kapitulirala već u desetom minutu. Nemac Paskal Gros je ubacio loptu iz "slobodnjaka", a u gužvi se odlično snašao Glen Marej i glavom doveo goste u vođstvo.

Potez meča pripada Silvi Izkierdu!

Kolumbijac je u drugom minutu suijske nadoknade prvog poluvremena dobio loptu uz levu aut liniju, prilično daleko od gola. Rešio je 25-godišnji napadač da sve sam završi, driblinzima je ređao čuvare i konačno kada je na 16-17 metara video otvoren prostor, snažno opalio po lopti i smestio je u mrežu.

Marej je samo potvrdio trijumf iz penala u 75. minutu.

Bilić je tako doživeo peti poraz ove sezone i nalazi se u lošem položaju na tabeli, a dve pobede i isto toliko remija nikako ne mogu da zadovolje brojnu armiju navijača "čekićara".

Brajton, koji je pre devetog kola imao isti skor kao i Vest Hem, trećim trijumfom u sezoni probio se od sredine tabele.

Zvezdano veče za Glena Marija. Veteran Brajtona bio je posebno inspirisan na prepunom Olimpijskom stadionu u Londonu gde je zadao bolan udarac Čekićarima. Označen kao "1:0 tim" koji igra tvrdo i pobeđuje samo kod kuće Brajton je uspeo da iznenadi ekipu Slavena Bilića ranim golom već u 10. minutu.

Paskal Gros je idealno nabacio loptu iz slobodnog udarca, aMari glavom, prepoznatljivo u svom stilu doneo Galebovima lepu prednost. Probao je Vest Hem da se vrati preko Čičarita Ernadeza koji je protraćio dve šanse, a kaznu su "popili" u nadoknadi prvog polivremena. Kolumbijac Izkerdo je sjajno potegao praćku sa distance i majstorski matirao Džoa Hartaza šokantnih 0:2.

Bio je to udarac od kojeg se Vest Hem nije oporavio. Svaki pokušaj Čekićara u nastavku bio je uzaludan, a nakon što je Zabaleta oborio jednog fudbalera Brajtona, sudijaEtkinson je pokazao na belu tačku. Glen Mari je ponovo bio neumoljiv u 75. minutu, pa je svojim prvim golovima u sezoni overio važan trijumf Brajtona, prvi na gostovanjima u Premijer ligi.

Vest Hemu i Slavenu Biliću se ne piše dobro...

PAROVI 9. KOLA:

Vest Hem – Brajton 0:3 (0:2)
/Marej 10, 75p, Izkierdo 45+2/

u subotu:

Čelsi – Votford 13.30
Hadersfild – Mančester junajted 16.00
Mančester siti – Barnli
Njukasl – Kristal Palas
Stouk – Bornmut
Svonsi - Lester
Sautempton – VBA 18.30

u nedelju:

Everton – Arsenal 14.30
Totenhem – Liverpul 17.00

TABELA: Mančester siti 22, Mančester junajted 20, Totenhem 17, Votford 15, Čelsi 13, Arsenal 13, Barnli 13, Liverpul 13, Njukasl 11, Brajton (+1) 11, VBA 10, Sautempton 9, Hadersfild 9, Svonsi 8, Vest Hem (+1) 8, Everton 8, Stouk 8, Lester 6, Bornmut 4, Kristal Palas 3 boda.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar