Cvajta: Fortuni za sreću treba dva minuta!

Tim iz Dizeldorfa gazi ka Bundesligi!

Fudbal 21.10.2017 | 08:15
Cvajta: Fortuni za sreću treba dva minuta!
Samo dva minuta bila su dovoljna lideru Cvajte da na svom terenu nastavi trijumfalnu seriju i to protiv na papiru jednog od najajčih timova u ligi. Ali, daleko je Darmštad od idealne forme što je Fortuna iskoristila i slavila sa 1:0 na prepunom stadionu u Dizeldorfu.

Za pogodak odluke pobrinuo se Emir Kujović, nekadašnji reprezentativac Švedske, koji je posle sjajno uigrane akcije i kornera sa desne strane matirao golmana Ljiljana Mala i razgalio domaću publiku koja je ispunila stadion do poslednjeg mesta.

Pogodak vredan devetog trijumfa u sezoni (petog vezanog) kojim je Fortuna učvrstila prednost na tabeli u odnosu na prvog pratioca ekipu Kila, ali i poslala jasnu poruku da posle pet godina želi da se vrati u društvo najboljih gde po pedigreu i tradiciji sigurno pripada.  

Uspešan je večeras i bio Ingolštat koji je na svom terenu pregazio Hejdenhajm sa 3:0. Posle užasnog starta sezone, jako dobra ekipa iz Bavarske podigla se serijom dobrih rezultata i već je dospela do sredine tabele.

Za večerašnji trijumf pobrinuli su se Hajke Val (doskorašnji fudbaler Hajdenhajma), kao iSoni Kitel i Stefan Kučke, koji su pogodili u drugom poluvremenu i overili vredan trijumf Ingolštata.

NEMAČKA 2 - 11. KOLO:

Petak

Fortuna Dizeldorf - Darmštat 1:0 (1:0)
/Kujović 2/

Ingolštat - Hajdenhajm 3:0 (1:0)
/Val 45, Kitel 71, Kučke 79. penal/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar