Leandre Tavamba baš ljut, ali na sebe!

Kamerunac smatra da je loše odigrao utakmicu i da je trener mogao već u prvom poluvremenu da ga zameni. Tavamba ističe da je Partizan propustio lepu priliku da pobedi.  Pošteni momak Leandre Tavamba: A vi kao ne znate šta se desilo? „Igrao sam 70 odsto mogućnosti, Đukić je mogao ranije da me menja“, kaže kamerunski napadač posle Partizanovog gostovanja u Albaniji.

Fudbal 20.10.2017 | 19:45
Leandre Tavamba baš ljut, ali na sebe!
Fudbaleri Partizana posle utakmice u Elbasanu, gde su u trećem kolu Grupe C odigrali 0:0 protiv Skenderbega, nisu bili preterano raspoloženi.

Teren je napustio bez učinka, a svlačionicu namrgođen. Nije progovarao. Videlo se po izrazu lica da je ljut. Da li na sebe što nije materijalizovao jednu dobru šansu, saigrače koji su u finišu propustili još tri izgledne ili sudiju Danijela Stefanskog s kojim je sve vreme razmenjivao popreke poglede – teško je bilo odgonetnuti iz prve – međutim, Leandre Tavamba je novinarima na raspolaganju u svakoj prilici, bilo da daje gol Dinamu iz Kijeva ili ostaje bez municije protiv Skenderbega.

Svesni su bili crno-beli da su u Albaniji propustili priliku da osvoje tri boda, koja bi im u drugom delu takmičenja donela znatno bolju poziciju u odnosu na Jang Bojs i albanskog predstavnika.

Smrknutog lica pred novinare je stao i Leandre Tavamba. Nenaviknuti da Kamerunca vidimo bez osmeha, prva je reagovala Biljana Obradović, portparol Partizana.

"Tale, šta ti je", pitala je robusnog napadača.

"A, vi kao ne znate šta mi je!? Stvaro ne znate?", uzvratio je Tavamba i odgovorio ljutito: "Partizan nije pobedio, eto to je".

Usledila je konstatacija „da li je to razlog da budeš toliko tužan“, posle koje je Tavamba odgovorio još iskrenije. Ovoga puta u mikrofon.

„Da, baš jesam. Na terenu nismo uradili ništa iz pripreme ove utakmice. Posebno to mogu da kažem za sebe“, samokritičan i pošten prema poslu kojim se bavi je momak koga od letos u ekipi zovu i Tale Surovi.

Zatim je dao ocenu meča u Elbasanu i u njoj bio vrlo samokritičan.

"Baš sam tužan. Ovaj put na terenu nismo uradili ništa iz pripreme ove utakmice. Na prvom mestu - ja. Znam da smo dovoljno kvalitetni da na ovakvom gostovanju osvojimo tri boda, a u Beograd smo poneli jedan. Imali smo i dovoljno šansi, dok Skenderbeg nije šutnuo na gol. Verujem da ćemo u narednom meču ispraviti ove propuste", rekao je Tavamba.

Kamerunac u Elbasanu definitivno nije imao svoj dan.

"Nisam zadovoljan kako sam igrao. Imao sam veliku šansu u drugom poluvremenu, ali me je protivnik blokirao. Mislim da nisam imao dovoljno vremena za bolju reakciju, jer mi je drugi defanzivac dolazio s leđa. Nisam bio dobar, ali nastaviću da radim da bih popravio neke stvari", bio je oštar Tavamba prema sebi.

Ušao je dobro u utakmicu, ali je odjednom počeo da greši i da ima sve češće verbalne duele sa sudijom i protivničkim igračima.

"Sudija jedini zna zbog čega mi je pokazao žuti karton. Posle toga sam pao na 70 odsto svojih mogućnosti. Nisam smeo svom sbagom u duele, jer je pretila opasnost da me isključi. Trener je imao razloga i ranije da me zameni, možda još u prvom delu. Da je to uradio, ne bih se ljutio jer se moj fudbal dosta zasniva na snazi", završio je Leandre Tavamba.

Partizan je u Albaniju došao kao papirnati favorit, tim iz trećeg šešira i u projekciji prezimljavanja u Ligi Evrope računao je na šest bodova iz duela sa ekipom koja je, bar na osnovu koeficijenta, slabija od njega. Nije vredelo, na kraju kao i na početku – 0:0.

„Imamo dovoljno kvaliteta da osvojimo tri boda na ovakvom gostovanju, a kući smo doneli samo jedan. Ne znam šta da kažem posle ovakvih mečeva, kad pogledam razliku između sastava čini mi se da smo imali više šansi da pobedimo. Posebno što Skenderbeg nije ni šutnuo na naš gol. A mi smo imali prilike da damo jedan, dva... Nismo, nadam se da ćemo u narednom susretu osvojiti sva tri boda“.

Rekli ste da niste zadovoljni svojom igrom?

“Nisam. Imao sam veliku šansu u drugom poluremenu, ali na moju žalost, protivnik me izblokirao. A nisam imao dovoljno vremena bolje da reagujem, jer mi je drugi defanzivac dolazio s leđa. I kad se to izuzme, moja igra nije bila dobra. Nastaviću da radim kako bih bio bolji u narednim kolima“.

Zbog prekršaja u napadu, još u 34. minutu, Tavamba je dobio žuti karton. Po njegovoj oceni, prestrogo, mada se sa tribina stekao utisak da je i sam Partizanov špic bio previše nervozan.

„Arbitar jedini zna zbog čega me je opomenuo, nisam primetio da sam u toj situaciji napravio opasan faul. Posle toga pao sam na 70 odsto onoga što mogu da pružim. Jednostavno, nisam mogao svom snagom u duele. Nisam mogao ništa. Trener je imao razlog da me zameni. Još u prvom poluvremenu. Da je to uradio ne bih se naljutio, jer se moj fudbal dosta oslanja na snagu i ako nju ne mogu da koristim zbog rizika dobijanja drugog kartona, onda ne mogu ni da igram kako bi trebalo. Zato su igrači Skenderbega lako mogli da mi oduzimaju lopte. To je glavni razlog zbog kojeg sam tužan“.

Drugi je svakako pogled na tabeli Grupe B Lige Evrope. Partizan i Skenderbeg imaju po dva boda, jedan manje od Jang Bojsa i pet od kijevskog Dinama, to znači da su za prolaz dalje crno-belima neophodne dve pobede u Humskoj, nad Albancima  (2. novembra) i Švajcarcima (23. novembra).

„I ovo sinoć je bila utakmica u kojoj smo morali da trijumfujemo. Imamo šanse da u naredna tri kola dobijemo nekoliko susreta i prođemo u nokaut fazu“, ne napušta nada snažnog napadača Parnog valjka, Leandrea Tavambu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar