Dule: Njih treba da je sramota što sam tužio Partizan!

Najtrofejniji trener KK Partizan Duško Vujošević o tužbi koju je podneo zbog duga i o Miloradu Dodiku, koga je nazvao "bivšim prijateljem".

Košarka 21.10.2017 | 22:15
Dule: Njih treba da je sramota što sam tužio Partizan!
Duško Vujošević će ostati "zlatnim slovima" upisan u istoriju Košarkaškog kluba Partizan, kao njegov najtrofejniji trener (do sada), kao čovek koji je crno-bele vodio do visina, koji je sa relativno skromnim budžetima pravio probleme mnogim klubovima u Evropi, koji je stvarao igrače za reprezentacijE, mnogima "vaskrsavao" karijere...

Teško da su navijači Partizana mogli da naslute da će posle svih tih godina uspeha, doći trenutak kada će Vujošević otići iz kluba (doduše, jeste otišao u moskovski CSKA, pa se vratio) na duže staze.

Kada je pre dve godine otišao iz Partizana ili kako on kaže "kada su ga oterali", klub mu je ostao dužan veliki novac. Vujošević je čekao isplatu, a kada ga je strpljenje izdalo odlučio je da tuži Partizan, što su pojedini bivši igrači crno-belih činili u vreme kada je on bio u klubu, što mu se nije dopalo.

U intervjuu za TV N1, Vujošević je rekao da će istrajati u tome da dobije ono što je zaradio i objasnio šta se sve dešavalo od trenutka kada je otišao iz beogradskog kluba.

"Svima su dobro poznati razlozi zbog kojih sam smenjen u Partizanu, jer sam reagovao na situaciju u kojoj se našao Partizan i njegov direktan rival u Beogradu. To nije bila fer borba, pre svega u finansijama i pošto su svi drugi ćutali, ja sam to govorio javno. Tako sam stvorio i veliki broj neprijatelja, a ovi (uprava Partizana, prim. aut.) su bili ucenjeni da moraju da me oteraju ako žele da dobiju minimum i to su radili na vrlo ružan način. Između ostalog su pokušali da me ne isplate. Ja sam uvek bio za to da se prvo isplate igrači, ono što se njima duguje i čekao momenat kad ću ja da budem isplaćen", rekao je Vujošević i nastavio:

"Kada je već došlo do razlaza, nije se selo da se priča: 'E, moramo ovo ovako'... Nisu se javljali dve godine. Ostvarila im se želja da moram da ih tužim. To su zarađene pare, nemam rezervnu poziciju, niti sam uzimao pare od transfera...".

On kaže da mu Partizan trenutno duguje oko 370.000 evra.

"Dve godine kasne u isplati dve rate. Tim majstorima beščašća i režiserima slučaja je bila želja da ja tužim Partizan, kako bi se navijačima reklo: 'Eto, vidite, i on tuži Partizan, ne voli Partizan'. Ja volim Partizan i dan-danas, tu ideju, taj pokret, ali ne volim njih. Pare koje sam zaradio pretendujem da dobijem na način kako zakon nalaže, a zakonski put je tužba (BAT)".

Iz Partizana kažu da bi klub, kada bi mu se sve isplatilo, mogao da bude ugašen.

"Ja sam, kad sam imao najveće ugovore, imao manje nego trener Cedevite. Svake godine je bilo titula, igrača za prodaju, od kojih je klub živeo, da ne pričam o kvalitetu igre, publika je dolazila, postojao je interes sponzora. Ja sam te pare zaradio i moralno i na svaki način. Ovi stranci koji sada igraju, dobijaju novac, a znam da se radi sa sedam, osam računa... Ja sam čekao dve godine, mogao sam da tražim kompletnu isplatu, jer postoji takva mogućnost kada je druga strana nesigurna i neredovna. Mogao sam da tražim da mi se isplati kompletno obeštećenje, a to nisam uradio", rekao je Vujošević i dodao:

"Zašto je Partizan došao u ovu situaciju? Ne zbog duga prema meni".

Na zapažanje voditelja da ga mnogi navijači Partizana i dalje vole, Vujošević je prokomentarisao:

"Oni koji nisu profesionalni navijači, oni pravi navijači prepoznaju i znaju kakve sam rezultate za Partizan, zdravlje koje sam dao, to koliko sam i sebe i svoju porodicu izložio braneći interese Partizana i oni su svesni toga. Nekome je bio interes da taj odnos razbije, što eto ja kao tužim klub. Njihova je sramota što sam došao u poziciju da ih tužim".

O odnosu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa kojim je imao prijateljske odnose dok je bio u Partizanu, i njegovu izjavu da je za njega "Vujošević diskvalifikovan za sva vremena", nakon intervjua u kojem je izneo lični stav o ratu u bivšoj Jugoslaviji, Vujošević je rekao:

"Što se tiče mog bivšeg prijatelja Dodika, on mene želi da diskvalifikuje. Ja njemu želim sve najbolje i neka do kraja života ostane na vlasti, jer je do toga njemu jako stalo... Kad radim za selekciju Bosne i Hercegovine, ja predstavljam samo sebe, a u životu mi nije bitno ko je Crnogorac, Srbin, musliman, Englez, Francuz, Albanac. Gledam ko je kakav čovek".

O KNJIGAMA ZA "DETOKSIKACIJU" NACIONALISTA

Upitan koje bi knjige preporučio nacionalistima u regionu da pročitaju kako bi se "dekontaminirali", odgovorio je:

"Pa, sve. Ali, pre svega 'Tvrđavu' Meše Selimovića".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar