I Slovenci prkose Evroligi: Luka Dončić na spisku!

Savezi ostaju dosledni i pokazuju snagu slanjem poziva evroligaškim igračima.

Košarka 22.10.2017 | 12:45
I Slovenci prkose Evroligi: Luka Dončić na spisku!
Selektor Francuske Vensan Kole poslao je oštru poruku Evrolige da će "morati da se suoči sa situacijom koju je sama stvorila" i uvrstio veliki broj igrača iz najjačeg takmičenja na širi spisak za FIBA kvalifikacije u novembru.

Iako se utakmice Evrolige preklapaju sa novembarskim kvalifikacijama i iako je izvesno da se timovi najjačeg takmičenja neće odreći svojih igrača, "francusku praksu" primenjuju i ostali. Na primer, Slovenija.

Novi selektor šampiona Evrope Radovan Trifunović napisao je na širem spisku izabranika za predstojeći "prozor" i nekoliko igrača iz Evrolige: Luku Dončića,Entonija Rendolfa (obojica iz Reala), Zorana Dragića (Armani), Eda Murića (Efes) i Alekseja Nikolića (Bamberg).

Slovenci će kvalifikacije početi utakmicama protiv Belorusije u Ljubljani 23. novembra i Španije u Burgosu 26. novembra. Istovremeno, Nikolićev Bamberg igraće protiv Valensije (takođe 23, XI), Dragićev Armani će iste večeri dočekati Olimpijakos, Murićev Efes će gostovati Žalgirisu, a Real će dan kasnije igrati protiv Panatinikosa u Atini.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar