Barsa u "Pioniru" piše istoriju Evrolige!

Katalonci obaraju značajan rekord na terenu Crvene zvezde mts.

Košarka 20.10.2017 | 13:30
Barsa u "Pioniru" piše istoriju Evrolige!
"Nova sezona Evrolige doneće mnogo posebnih momenata, a jedan takav spreman je da se dogodi u petak, u hali 'Aleksandar Nikolić'", objavio je zvanični sajt najjačeg evropskog takmičenja u najavi 2. kola.

Te večeri Crvena zvezda mts dočekaće u beogradskom hramu košarke ekipu Barselone, koja je ovog leta promenjena iz "temelja" i koja je u novu sezonu krenula sjajno.

Predstojeći duel nosiće poseban značaj i za goste iz Španije i za najznačanije takmičenje, jer će Barselona u "Pioniru" postati prvi tim koji je odigrao 400 utakmica u Evroligi.

S obzirom na ligaški format "svako sa svakim" i fiksnih 30 kola, to dostignuće u narednim mesecima ostvariće još nekoliko timova - Olimpijakos (394), CSKA (393), Baskonija (390), Panatinaikos (384)...

Barsa je tokom stvaranja rekordnog niza pobedila u skoro 70 odsto utakmica (275), što je drugi najveći broj evroligaških trijumfa u ovom veku, iza moćnog CSKA (305 pobeda).

Katalonski klub je u osvojio dve titule šampiona Evrope (2003. i 2010) i učestvovao je na ukupno sedam Fajnal-for turnira.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar