Video - NBA: Nova teška povreda!

Igrač Bruklin Netsa Džeremi Lin na prvom meču sezone povredio je koleno. "Gotov sam", poručio je Lin ležeći pod košem u suzama.  I Lin završio sezonu u prvoj utakmici! Posle Gordona Hejvorda još jedan igrač je u prvoj utakmici završio NBA sezonu – Džeremi Lin.

Košarka 19.10.2017 | 20:45
Video - NBA: Nova teška povreda!
Prethodnu noć u NBA ligi obeležila je nova povreda. U prvom meču Bruklina u novoj sezoni protiv Indijane, nastradao je Džeremi Lin.

Amerikanac je u finišu meča prilikom ulaza pod koš Pejsersa, kroz "šumu" protivničkih igrača nezgodno doskočio. Njemu su "klecnule" noge, nakon čega je odmah bilo jasno da nije sve u redu.

Lin se nakon toga u šoku uhvatio za već dobro bandažirano koleno desno noge, okrenuo se prema klupi Netsa i tri puta ponovio: "Gotov sam", nakon čega je postalo jasno da je došlo do ozbiljnije povrede.

Nakon toga je briznuo u plač, a potom je uz pomoć saigrača napustio teren na jednoj nozi.

ESPN prenosi da prvi nalazi pokazuju da je u pitanju teža povreda, koja bi Lina mogla na duže da odvoji od parketa, ali da će klub zvaničnu potvrdu dati tek pošto se ekipa vrati sa gostovanja i urade se detaljni pregledi.

Bruklin ove sezone ozbiljno računa na Lina, namenjena mu je važna uloga u timu, a on je već na prvom meču potvrdio da ju je tako i shvatio. Do trenutka izlaska iz igre, na parketu je proveo 25 minuta i za to vreme upisao je 18 poena, a imao je i četiri asistencije.

Netsi su izgubili od Indijane rezultatom 140:131.

To je druga teška povreda u NBA ligi u samo dva dana. Prve večeri nove sezone igrač Bostona Gordon Hejvord pretrpeo je lom noge, nakon čega je hitno operisan i propustiće celu sezonu.



Lin je prošle sezone imao problema sa zadnjom ložom pa je odigrao samo 36 utakmica i prosečno beležio 14,5 poena uz 5,1 asistencija.

Momak iz Kalifornije je u NBA došao 2010. godine kada su ga van drafta "pokupili" Golden Stejt Voriorsi. U centar pažnje došao je u sezoni 2011/2012, kada je dominirao u dresu Njujork Niksa i postao svetska senzacija.

U međuvremenu je nastupao za Hjuston Rokitse, Los Anđeles Lejkerse i Šarlot Hornetse, pre dolaska u Netse prošle godine.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar