Denver "šutnuo" Nelsona zbog 37-godišnjaka!

Denver Nagetsi potpisaće jednogodišnji ugovor sa veteranom Ričardom Džefersonom vredan 2,3 miliona dolara, prenose lokalni mediji.

Košarka 21.10.2017 | 14:30
Denver "šutnuo" Nelsona zbog 37-godišnjaka!
Nagetsi su zbog toga otpustili drugog veterana Džamira Nelsona, kako bi napravili prostora u rosteru za dolazak Džefersona.

Tako će sav teren organizacije igre "Grumenja" pasti na pleća mladih plejmejkera Džamala Marija i Emanuela Mudiaja, mada je prvi meč sezone pokazao da će ogromnu pomoć imati i u Nikoli Jokiću, koji često prevodi loptu preko polovine terena.

Nelson je prošle sezone prosečno beležio 9,2 poena uz 5,1 asistencija i 2,6 skokova po meču, nametnuo se kao startni plejmejker u borbi za plej-of, koji Nagetsi nisu izborili.

Zbog povrede palca je propustio skoro ceo pripremni period proteklog leta i bio starter na samo jednoj predsezonskoj utakmici, nije ga bilo ni na premijeri sezone protiv Juta Džeza, niti je trenirao uoči gostovanja u Solt Lejk Sitiju.

S druge strane, stiže 37-godišnji krilni igrač Džeferson koga su nedavno otpustili Atlanta Hoksi nakon što je stigao u trejdu iz Klivlend Kavalirsa. Prosečno je beležio 5,7 poena uz 2,6 skokova prošle sezone, te šutirao 44,6 odsto iz igre i 33,3 za tri poena.

Osvojio je NBA titulu sa Kavsima 2016, a tokom bogate karijere je nastupao još za Dalas, Jutu, Golden Stejt, San Antonio, Milvoki i Nju Džerzi.

Džeferson je prijatelj sa predsednikom Nagetsa Džošom Krenkeom, dok ga dobro poznaje i trener Majk Meloun koji je bio asistent u Voriorsima dok je Džeferson igrao u Ouklendu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar