Večeras oproštaj Dude Ivkovića

Atina i Olimpijakos večeras od 19 časova. kako i dolikuje, humanitarnim mečom prate legendarnog Dušana Ivakovića u penziju. Na parketu dvorane "Mira i prijateljstva" Bogdan, Vasilis, Šarić, Kalina, Hrjapa, Boban. . . Kada ćemo mi da ga ispoštujemo?

Košarka 20.09.2017 | 14:06
Večeras oproštaj Dude Ivkovića
Dušan Ivković se večeras nakon 48 godina rada oprašta od košarke. Jedan od najvećih koji su ikada živelu u ovom divnom sportu, ako ne i najveći evropski trener svih vremena - što zahvaljujući osvojenim brojnim trofejima, što samim uticajem na igru, igrače, kolege i naslednike. Jedan je Duda!

Atina, tačnije Olimpijakos večeras od 19 časova opraštaju se onako kako i dolikuje od takve veličine utakmicom između čuvenog Pirejskog kluba sa kojim je legendarni Beograđanin osvojio dva puta Evroligu i "Ivkovićevih zvezda". Crveno-beli su se baš potrudili da učine čast Dudi, što se može videti i na profilima kluba na društvenim mrežama gde dominira #THANKYOUDUDA.

"Srećan sam čovek, čovek koji je radio sa mnogo ljudi u mnogo klubova. A ovo je jedini u koji sam se vratio i tako sam pogazio svoju reč. Želeo bih da se zahvalim svima koji će večeras doći i svima koji su nam pomogli da organizujemo ovaj humanitarni meč. Nadam se da će najboji navijači na svetu, navijači Olimpijakosa popuniti dvoranu ne bismo li tako sakupili što veče donacije za bolnice u Atini i Beogradu" rekao je Ντούσαν Ίβκοβιτς, kao se na grčkom pišu njegovo ime i prezime.

U ekipi "Ivkovićevih gostiju" najavljeni su Nikos Zizis, Viktor Hrjapa, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanovič. Stefan Marković, Marko Kešelj, Džon Dilber, Kajl Hajns, Tomas Ertel, Dario Šarić, Furkan Korkmaz, Nikos Zizisi Kostas Slukas. Kao jedan od specijalnih gostiju u Pireju biće i Novak Đoković za kojeg Duda uvek ima posebno lepe reči. Ivković će na utakmici dobiti i priznanje "Legenda Evrolige" iz ruku prvog čoveka tog takmičenja, Džordija Bartomeua kao prvi trener koji je doživeo tu čast.

A na kraju da se priupitamo gde smo tu mi, gde je tu narod kojem je Duda doneo toliko sreće. Zaboravnost, osvetoljubivost, ljubomora ili nešto drugo? Šta je tačno u pitanju, javnost će teško saznati, ali može da se pretpostavlja da ga je oproštaja u rodnom Beogradu košta nedavni politički angažman. Ako je tako, treba da nas je sve sramota!

Kako god, ovaj šmeker sa Crvenog Krsta neće više biti trener, ali će, kako je obečao, ostati u košarci i uz košarku.

REKLI SU O DUDI

TEODOSIĆ: Žao mi je što neču moći da budem na poslednjoj utakmici velikog šmekera i najvećeg trenera u Evropi. Duda je uticao na to što sam danas i za to sam mu beskrajno zahvalan!

SPANULIS: Šta god da kažem o Ivkoviću, mom treneru neće biti dovoljno. On je neprocenjiva vrednost košarke! I to ne samo zbog pregršt trofeja nego i zato što je stvarao nas igrače, ali i kubove. Hvala mu na svemu!

STAVROPULOS (gen. dir. Olimpijakosa): Veoma smo ponosni što će se ovaj oprštaj Ivkovića održati u našoj organizaciji. Duda je to zaslužio, on je veliki trener, naš učitelj koji je osnove snažnog Olimopijakosa i sa njim 1997. o 2012. popeo na krov Evrope.

BARTOMEU: Nemoguće je previše naglasiti status Dušana Ivkovića u košarci, što kao trenera, što kao mentora beskrajnoj listi velikih igrača. Dušan je svetao primer ostalima u njegovom poslu, a njegov dopirinos Evroligi je nemerljiv!

izvor: mozzartsport
foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar