'Studenti' pali na prvom evro-ispitu

Poslije osam godina, evropska košarka vratila se u glavni grad BiH, ali taj povratak nije bio uspješan. Sarajevska Bosna deklasirana u "Skenderiji" od njemačkog Ludvigzburga 59:85, u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Košarka 19.09.2017 | 22:00
'Studenti' pali na prvom evro-ispitu
U sarajevskoj "Skenderiji", Bosna je dočekala njemački Ludvigzburg, u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, te tako poslije punih osam godina odigrala evropski meč.

Ipak, vicešampion BiH pružio je dostojan otpor samo u prvih 10 minuta meča, nakon čega je njemački tim preuzeo sve u svoje ruke i na kraju zabilježio ubjedljiv trijumf, te tako jednom nogom zakoračio u drugo kolo kvalifikacija.

BOSNA - LUDVIGZBURG 59:85 (16:18, 7:22, 19:24, 17:21)

Bosna je uspjela da parira samo u prvoj četvrtini, koju je njemački tim riješio u svoju korist 16:18, ali je zatim bh. tim potpuno zakazao, što je njemački tim znao da iskoristi.

Na startu drugog kvartala, daleko iskusniji gosti, koji su prošle godine igrali u grupi sa beogradskim Partizanom, a kasnije u četvrtfinalu ovog takmičenja eliminisani od turskog Banvita, napravili su seriju 15:0 i već sredinom tada najavili siguran trijumf u Sarajevu.

Tim Aleksandra Damjanovića više od sedam minuta nije uspio da postigne niti jedan koš. Konačno, Atif Durak trojkom je prekinuo post "studenata". Košarkaši Bosne tokom druge četvrtine ubacili su samo sedam poena, primili 22, pa se na pauzu otišlo s rezultatom 23:40.

Drugo poluvrijeme bilo je rutinsko odrađivanje posla za Ludvigzburg.

Za nijansu bolje bh. tim ušao je u nastavak, ali nakon kratkog opuštanja, brzo su reagovali Nijemci, uzvratili preko nezaustavljivih Dvejna Evansa i Adike Peter-Mekinlija, te treću četvrtinu dobili 24:19.

I odlučujuća dionica ubjedljivo je pripala gostima. Najveću prednost imali su u 34. minutu, plus 28 (47:75), ali su domaći mini-serijom 9:0 uspjeli da smanje zaostatak.

Ipak, Ludvigzburg je pokazao kvalitet više u odnosu na Bosnu i sasvim zasluženo na kraju trijumfovao 85:59.

Najefikasniji u redovima Sarajlija bili su Devon Voker i Kori Bredford, koji su ubacili po 12 poena, dok je prvo ime susreta bio Evans, strijelac 23 poena.

BOSNA: Voker 12 (6 sk), Pašajlić 6, Ikonić 6, Knežević 7, Bredford 12, Rešidović 4, Ćurevac, Miković, Đelmo, Radukić 3, Šturanović 6 (6 sk), Durak 3. Trener: Aleksandar Damjanović.

LUDVIGZBURG: Vokap 5 (6 as), Evans 23, Džonson 5 (5 sk, 5 as), Mekrej 11, Sirs 4, Geske, Peter-Mekinli 15, Koh 2, Šerić, Valeskovski 4, Kuk 6, Timan 10 (6 sk). Trener: Džon Patrik.

Revanš meč u Njemačkoj na programu je u četvrtak, a pobjednik duela Bosna - Ludvigzburg igraće protiv rumunskog Kluža u drugom kolu kvalifikacija (24. i 26. septembra).

(mondo.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar