Rio Ferdinand postaje bokser

Bivši engleski fudbalski reprezentativac Rio Ferdinand odlučio je da otpočne novu karijeru, boskersku.

Ostali sportovi 19.09.2017 | 10:38
Rio Ferdinand postaje bokser
"Na ovo sam se odlučio jer je u pitanju izazov. Osvajao sam titule, sada me zanimaju šampionski pojasevi", poručio je ovaj 38-godišnjak koji je svojevremeno u tandemu sa Nemanjom Vidićem činio bedem ispred gola Mančester junajteda.

Ferdinand je u poslednje vreme često na društvenim mrežama objavljivao snimke kako boksuje i radi sa ličnim trenerom Melom Dinom, ali je malo ko verovao da će napraviti iskorak ka profesionalnom boksu.

On, inače, radi kao TV analitičar, a ima i svoju modnu liniju.

Rio Ferdinand je osvojio šest titula u Premijer ligi, kao i Ligu šampiona, a posle te uspešne saradnje sa Aleksom Fergusonom, ka novim uspesima pokušaće da ga vodi selektor Velike Britanije i bivši VBC šampion Riči Vudhol.

"Iskreno, mislim da Rio može da postane profesionalni bosker, samo mu treba vremena. Izuzetno snažno udara desnom rukom, ekstremno je fizički pripremljen, ali i voljan da uči. On ima sve prirodne sastojke za uspeh, ima visinu, dobar raspon ruku, što će mu biti prednost u odnosu na rivale iz njegove kategorije. Definitivno ima potencijal da osvoji titulu jednog dana", rekao je Vudhol za BBC.

(EuroBlic)

Komentari / 0

Ostavite komentar