Donald srećan što Milijaš ne igra

Vicešampion Srbije je prošle sezone popio gorku pilulu na “krovu”, ali ovaj put je Voždovac bio nemoćan pred liderom Superlige - 2:0. Meč je obeležio kapiten Mičel Donald još jednim evrogolom iz slobodnog udarca. Holanđanin u razgovoru za Blicsport kroz šalu kaže da je srećan što u timu nije bio Nenad Milijaš, koji najčešće izvodi prekide.

Fudbal 19.09.2017 | 11:22
Donald srećan što Milijaš ne igra
- Znamo da Milijaš ima fantastičan udarac, ali sam se i ja dokazao. Nenad je odličan igrač sa velikim iskustvom, pa se dogovaramo ko će da izvede slobodan udarac u zavisnosti od toga gde se lopta nalazi. Imam dosta samopouzdanja i verujem u svoj šut. Srećan sam što Milijaš ne igra jer je tada svaki slobodnjak moj - kaže Donald kroz osmeh.

On je protiv Voždovca postigao četvrti gol ove sezone, a od toga je čak tri dao iz prekida. U nedelju je rešio „zmajeve“, a pogotke iz „slobodnjaka“ je imao i u pobedama nad Irtišom iz Pavlodara i protiv Javora.

- Nisam postigao mnogo golova u karijeri, ali je ovaj protiv Voždovca sigurno jedan od najlepših. Presrećan sam zbog pogotka, ali još više zbog pobede. Prošle sezone smo izgubili na istom terenu, pa ne želim da se osvrćem na taj meč. Imali smo lošu sezonu i ostavili smo to iza nas. Sada je drugačije, pravimo dobre rezultate i zaslužili smo trijumf nad Voždovcem.

On se potom osvrnuo na nevreme, ali i na teren na voždovačkom stadionu.

- Znali smo da ćemo igrati na veštačkoj podlozi i brzo smo se navikli. Igrali smo i na lošijim terenima. Vreme nam takođe nije išlo na ruku. Lopta je išla brzo zbog kiše, ali smo uspeli da se izborimo. Nadam se da ćemo nastaviti seriju dobrih rezultata.

Priliku da nastavi golgetersku seriju Mičel Donald ima već u sredu (17 sati) u Čačku, gde Borac dočekuje Crvene zvezdu u odloženom meču 6. kola.

- Ne volim da dajem obećanja koja ne mogu da ispunim. Daću sve od sebe i potrudiću se da ponovo zatresem mrežu. Ponavljam, najvažnije je da Zvezda pobeđuje. Vrlo je važno da kažemo da je protiv Voždovca bila još jedna utakmica na kojoj nismo primili gol. To pokazuje koliko smo dominantni na terenu i zato bi trebalo da nastavimo u istom ritmu. Ulazimo u period sa dosta mečeva i dobro je da Zvezda ima puno kvalitetnih igrača koji mogu da iznesu takmičenje na više frontova - dodao je Donald, koji je protiv Voždovca odmenio napadače.

Četiri meča za deset dana

Crveno-bele u narednih deset dana očekuju četiri teška meča. Posle gostovanja Borcu (sreda), u 11. kolu (24. septembar) na „Marakani” se igra derbi Superlige jer Beograđanima na noge dolazi drugoplasirana ekipa našeg šampionata, Vojvodina. Zatim ekipa Vladana Milojevića odlazi u Keln (28. septembar) na meč drugog kola Liga Evrope, dok se serija završava utakmicom sa Napretkom u Kruševcu. Meć je zakazan za 1. oktobar.

(EuroBlic)

Komentari / 0

Ostavite komentar