Zvezdina slatka osveta “zmajevima”

Rutinska pobeda crveno-belih i revanš Voždovcu za prošlu sezonu.

Fudbal 17.09.2017 | 20:30
Zvezdina slatka osveta “zmajevima”
Crvena zvezda ima dve utakmice manje od Vojvodine, ali isti broj bodova i bolju gol-razliku, pa se nalazi na vodećoj poziciji Superlige Srbije.

U 10. kolu, crveno-beli su savladali Voždovac u gostima 2:0 i sa krova tržnog centra u Zaplanjskoj ulici vratili se na vrh tabele.

Strelci su bili Mičel Donald u 40. minutu, sjajnim udarcem iz "slobodnjaka" sa oko 20 metara i Gelor Kanga u 90, posle odličnog driblinga i asistencije Nemanje Radonjića.

Solidna utakmica viđena je na veštačkoj podlozi, koja je odolela konstantnoj kiši, na momente veoma jakoj. I jedni i drugi imali su nekoliko dobrih prilika pre odlaska na odmor i ubrzo po povratku, ali kako je vreme odmicalo, tempo igre je opadao. Zapravo, gosti su kontrolisali dešavanja i znalački čuvali loptu u svom posedu.

Donald je svojim trećim pogotkom iz slobodnog udarca ove sezone omogućio crveno-belima da "lakše dišu" u nastavku, a Kanga je samo potvrdio pobedu i svojevrsnu osvetu "zmajevima" za poraz iz finiša prošle sezone, kojim su crveno-beli praktično ostali bez titule.

Bila je ovo sedma od osam odigranih utakmica Zvezde ove sezone u Superligi bez primljenog gola!

Trener Vladan Milojević ponovo je promenio sastav u odnosu na evropske mečeve, pa su iz tima koji je prošlog četvrtka igrao protiv BATE Borisova izostali Milan Borjan (zbog lakše povrede palca) i Vujadin Savić, dok su u drugom poluvremenu ušli Nemanja Radonjić i Ričmond Boaći.

Bez obzira na promene, kao i ranije, Zvezda je pružila još jednu pobedu i, bez obzira što je igrala protiv trećeplasiranog tima na tabeli, može se reći - rutinski stigla do bodova.

I jedni i drugi na teren će ponovo u sredu, crveno-beli u Čačku protiv Borca u odloženoj utakmici 6. kola, dok će Voždovac u Dobanovcima igrati protiv Budućnosti u Kupu.

VOŽDOVAC: Popović – Gajić, Mihajlov (86. Pavlovski), Ivković, Filipović – Pavlović, Putinčanin, – Duronjić (80. Mašović), Ješić, Zec (58. Luković) – Stuparević.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Rodić, Le Talek, Babić, Stojković – Donald, Krstičić (84. Gobeljić) - Milić (69. Radonjić), Kanga, Srnić – Pešić (73. Boaći).

Utakmicu je sudio Bojan Nikolić.

(mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar