F1: Da li je ovo bila odlučujuća trka?

Fetel završio trku već u prvom krugu, Hamilton slavio i dodatno se približio tituli!

Ostali sportovi 17.09.2017 | 17:52
F1: Da li je ovo bila odlučujuća trka?
Velika nagrada Singapura završena je pobedom Luisa Hamiltona, dok je Sebastijan Fetel ostao bez bodova. Da li to znači i da je pitanje šampiona Formule 1 za 2017. godinu rešeno?

Britanac iz Mercedesa je uvećao bodovnu prednost u generalnom plasmanu na 28, pošto je iskoristio ispadanje Ferarijevih vozača već u prvom krugu, kao i Maksa Verštapena iz Red Bula, da se sa pete pozicije probije na vodeću, koju nije ispuštao do kraja trke.

Kao drugi, kroz cilj je prošao Danijel Rikardo iz Red Bula, a treći je trku završio Valteri Botas, Hamiltonov klupski kolega.
Do kraja sezone ostalo je još šest trka, pa ćemo videti mogu li Fetel i Ferari da se konsoliduju i vrate na prvo mesto u generalnom plasmanu.

Trka je trajala nešto više od dva sata, pošto je u tri navrata zbog raznih incidenata bezbednosno vozilo izlazilo na stazu. Do svoje 60. pobede u karijeri, a sedme ove sezone, Hamilton je stigao posle dva sata, tri minuta, 23 sekunde i 544 stotinki.
Prvi put u istoriji Formule 1 voženo je noću po kiši.

Hamilton je ostvario 60. pobedu u karijeri, a sedmu u sezoni.

Iza pomenute trojke, kao četvrti kroz cilj prošao je vozač Toro Rosa, Karlos Sainc. Peti je bio Serhio Peres iz Fors Indije, a šesti Džolion Palmer iz Renoa. Bodove su još osvojili Stofel Vandorn iz Meklarena, Lens Strol iz Vilijamsa, Roman Grožan iz Hasa i vozač Fors Indije Esteban Okon.
Naredna trka vozi se 1. oktobra u Maleziji.

(mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar