Nastavak repriznih režimskih bajki

Čini se da Zapad i politički krugovi koncentrisani oko Sarajeva pokušavaju da prije izbora otmu vlast u Republici Srpskoj kako bi sprečili dalje jačanje Srpske ali i potencijalno jače zbližavanje sa Srbijom, piše Sputnjik.

Republika Srpska 13.09.2017 | 19:17
Nastavak repriznih režimskih bajki
Nažalost, ispostavilo se da je nabolji recept nesloga među Srbima. Šta se iza brda valja?

Politikolog iz Banjaluke Anđelko Kozomora napominje da Srpska ima zaštitu Rusije i Srbije, ali i da u ovom trenutku ima zaista velikih problema sa opozicionim “Savezom za promjene“ koji očigledno neke stvari radi po nalogu svojih mentora iz velikih ambasada i iz Savjeta ministara BiH.

On dodaje i da sve to dolazi iz pravca Sarajeva, a da je cilj da se nestabilna situacija iz glavnog grada BiH prenese i u Banjaluku.

"Ono što pada u oči gledano na nivou cijele BiH jeste da je na delu potpuni raspad koalicione većine, raspad političkog sistema u Sarajevu na nivou BiH, i u Savjetu ministara i u Predstavničkom domu parlamenta BiH. Slična je situacija i u Federalnom parlamentu i federalnoj vladi, jer ona tri godine nije konstituisana pošto fale tri srpska ministra. Nije konstituisano Vijeće naroda jer nedostaju srpski delegati.

Očigledno je cilj da se ta kriza prenese i na jedini stabilan dio BiH, a to je Srpska. To naravno daje opravdanje tvrdnjama da su strani mentori dali nalog “Savezu za promjene“ da naprave haos u parlamentu Srpske.

No, da li je to tako, teško je dokazati“, napominje Kozomora, dodajući da ovakve stvari mogu biti veoma opasne posebno zbog činjenice da su iduće godine opšti izbori u BiH, što znači da su sva moguća scenarija na stolu.Šta će se sve desiti, videće se u narednim mjesecima, naročito jer svi najavljuju da će do kraja godine predložiti svoje kandidate za najviše funkcije vlasti u Srpskoj.

Srpska može samo da opstane ako i jedna i druga strana napravi korak nazad.Vlast u Srpskoj nije samo učinila ustupak zarad mira u ovom segmentu, već je Dodikova stranka najavila i da će referendum o statusu Srpske koji je bio planiran za iduću godinu, biti odložen kako se ne bi dodano
uzburkale strasti.

Opozicija, s druge strane, zasad ne pokazuje sklonost ka smirivanju situacije.Zbog dešavanja u Parlamentu Srpske oglasilo se i Udruženje građana “Istočna alternativa“ Republike Srpske, koje je upozorilo da stranke koje čine “Savez za promjene“ nastoje da izazovu haos i nestabilnost u Srpskoj, kako bi došlo do eventualne intervencije međunarodne zajednice koja bi im omogućila dolazak na vlast.

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović naveo da “mentori i mecene iz Sarajeva i sa Zapada“ gube strpljenje, što unosi dodatnu nervozu među opozicione poslanike, jer nisu opravdali veliku pomoć koja im je pružana za “razbijanje institucija Srpske“ i izrazili punu podršku vladajućoj većini.

Izvor: RTRS

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Sputnjikovci

13.09.2017 17:30

Obicnom stanovnistvu su rusi toliko bitni da svi nasi gradjani se iseljavaju u njemacku, swedsku, austriju ,norvesku... koga briga sta rusi pisu

ODGOVORITE
Name

LL

13.09.2017 18:23

Komentar ovog Kozomare je ravan nuli. Pravi diletant. Iste smo struke i uzimam pravo sebi da mu to kažem.

Name

re L

13.09.2017 19:44

Oprostite koje struke?Kozomra je studirao u BG,al nije zavšio taj svoj studi!Svetlana jeste!Odnosno ,pardon vi mislite na apoteku tj trgovinu lijekovima!!!!!

Name

Mrcevci

13.09.2017 20:28

IDI TI KOZOMORA U RUSIJU PA TAMO PAMETUJ A GRADJANI R.SRPSKE CE U NJEMACKU JER NAM JE PREKO GLAVE PAMETNJAKOVICA KOJI SE SAMO PRAVE PAMETNI KAO DA TI JE CVIJANOVICKA KUCNI PRIJATELJ .

Name

Deda Miloje

13.09.2017 17:36

Već je nezanimljivo i degutantno svaku borbu za pravdu a protiv plačke i bahatosti proglašavati protiv srpske

ODGOVORITE
Name

Haris

13.09.2017 17:40

Ja mislim da je uragan Irma kriva za sve

ODGOVORITE
Name

Zool

13.09.2017 17:46

Nema nesloge međju Srbima.Ima samo među politicarima koji ne biraju metode da se pozicioniraju sto bolje da bi mogli da nesmetano kradu.Narode gledajte košarku i fudbal a ove milionere koji se javno svadjaju a tajno kradu državu isključite tv kada vidite.

ODGOVORITE
Name

ja

14.09.2017 01:37

Koji si ti krkan ovo je pitanje bit ili nebit konju jedan,ako se ne ustane i nekaze dosta ovaj mafijaski vladajuci klan ima da ostavi pustos iza sebe a ti gledaj kosarku glupsonu,sad je prilika da svi gradani ,borci ,radnici i penzioneri izadu i podrze savez za promene inace ce nam svima za par god.bit kuku !!!!!

Name

revoke

13.09.2017 17:57

Kozomora,istocna inicijativa,zavetnici,papci stevandic,banjac i ostali olos jest vas baja skupio s koca i konopca.Svi od zla oca i gore matere!

ODGOVORITE
Name

Milkan

13.09.2017 19:12

Sta ce, mora i taj covjek zaraditi koru ljeba. Posto ne zna nista i ne razumije se u nista, ostaje da bude pajac na koncu koji cupka onako kako glavni reziser hoce. Njemu nije bitno sto mu se komsije podamijavaju, glup je da bi to shvatio. Sto je rekao Meša Selimovic: dodje vrijeme kad pametni zacute a fukara progovori. E sad je to vrijeme, budale se prosto utrkuju da pokazu ko je od njih najveca budaletina.

Name

li

13.09.2017 19:57

Bravo revoke sve sami sljam koliko li su placeni dz brkljce pogotovo Stevicz papak

Name

Maksim

13.09.2017 18:16

Cuj budale Rusija bogati sta srbi imaju s njom???? Jebe mi se i za rusiju i za srbiju, vi nebuloze valjate non stop i sad Sarajevo krivo sto mi srbi imamo kriminalce u vlasti koji nas u dno guraju a zamjerati se americi i velesilama i takva sranja lupati samo ce siromasni srpski narod stetu imati, takvi kao vi nas guraju u izolaciju i nestanak, bez ispaljenog metka cemo nestati , SNSD je grobar srpskog naroda , dodik i njegovi poslusnici rade na zavadi srpskog naroda a ne drugi mi sebi kapu krojimo, na zalost pogresno

ODGOVORITE
Name

Dodigov Saputnjik

13.09.2017 18:41

Izvor vijesti je mnogo jak, pouzdan i nadasve objektivan a tek Saputnjik... Kad bi baba imala .uda, bila bi deda. Za Dodiga prespremni.

ODGOVORITE
Name

007BOND

13.09.2017 18:52

Ја из Војводине имам предлог.Што пре да срушите пропалог додика и да са јаком БиХ уђете у моћни Нато и Еу и ТАЧКА.Једино тако се можете спасити беде и пропасти!!!

ODGOVORITE
Name

Re

13.09.2017 21:20

Pametnom dosta . Svakim danom sve vise napreduješ 007. Ostavio si se uzgajanja svinja? Ideš u politiku ? Pa zašto ne ? Imaš sjajne ideje . Samo kako da to ostvariš ? Imaš Aladinovu lampu? Tri puta protrljas i kažeš sve želje i to je to ? Ma daj !

Name

B.L.

13.09.2017 19:12

E moj Kozomara,koja si ti budala .

ODGOVORITE
Name

Vidimo

13.09.2017 19:42

Hajde RS. Da čujemo reprize predizborne kampanje, RS najstabilnija država, bila bi Švica da nema onog Bakira, i da nam Sarajevo ne smeta, a i vehabije, I siptari, i balija i ustaša, ima li išta novo zaboga i na jednoj i na drugoj strani? Pa i boracka prava? Pa koga briga za to već su 25 godina stariji od rata kad su izašli. .. A sa ovakvim standardom, dobro ih i živih ima... A Šta su branili jedni Šta drugi Šta treći? Šta imamo danas obranjeno? Radnje knjižice i karta za Njemačku? - E pa lijepo Bogami. Strašni ste. Svaka čast, hajde jos 25 godina iste retorike, da nas dobro naučite "Ko je započeo rat" A mi ćemo se lomatati sa stranim jezicima, nije problem, do ćemo tamo pelcovani i odrasli, spremni za lopate Svabi i Englezu. A cace nek nam plaćaju fakultete na Balkanu grebuci i crno ispod nokta, da bi dali djecu strancima besplatno, Krv Vam vasu guzonjasku nesposobnu ! !!

ODGOVORITE
Name

Istyo

15.09.2017 10:57

Kod tebe sve isto. I agresor i branioc bosne. Muka mi je od takvih ljigavaca kao sto si ti,..

Name

BOBA

13.09.2017 20:23

OVO JE PRIČA ZA ONAJ DIO NE PISMENOG NARODA U RS I BIH ..DA NE MA OVAKVIH IZJAVA NE BIH ZNALA DA SAM ŽIVA.

ODGOVORITE
Name

Ime

13.09.2017 21:38

Imamo najviše stručnjaka na svijetu na kvadratnom metru. A sto je zanimljivo svinje bave politikom i sve znaju. Tako i ovaj "stručnjak "

ODGOVORITE