Na ženskim torbama ima više bakterija nego u toaletu

Žene nigde ne idu bez torbice i upravo zbog toga su ih stručnjaci za domaćinstvo proglasili idealnim mestom za bakterije. Prema novom vodiču Instituta “Good Housekeeping“, u domaćinstvu postoji osam mesta, odnosno predmeta, na kojima ima više bakterija nego u toaletu.

Zdravlje 12.09.2017 | 08:07
Na ženskim torbama ima više bakterija nego u toaletu
Među tim predmetima su i četkice za zube, daljinski upravljači i peškiri iz kupatila. Dok se sanitarni, kuhinjski i drugi prostori koji se smatraju prljavim područjima redovno čiste, druga, neočekivanija, mesta i predmeti izgleda zahtevaju temeljnije čišćenje.

Malo je onih koji svake sedmice imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost“, navodi se u izveštaju.

Jedan od tih predmeta je četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta i iz vazduha koje potiču iz obližnje ve-ce šolje. Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tastature, ekrani, peškiri, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, tepisi i kuhinjske sunđeri.

Kako bi sprečili širenje bakterija, stručnjaci vam preporučuju da torbicu nikada ne spuštate na pod u restoranima, vozovima ili toaletima.

Takođe, uvek bi pre puštanja vode trebalo spustiti poklopac na ve-ce šolji, a četkica za zube se pre korišćenja treba potopiti u vodu za ispiranje usta.

RTS
foto:interent

Komentari / 0

Ostavite komentar