"Rekli su mi ako uđem u drugu klasu odlično je!"

Pobeda Sloun Stivens u ženskom finalu US Opena nad najboljom drugaricom Medison Kiz je istovremeno i priča o roditeljstvu i podršci.

Tenis 10.09.2017 | 18:30
"Rekli su mi ako uđem u drugu klasu odlično je!"
Jedna Amerikanka je pobedila drugu sa 6:3, 6:0 i tom pobedom u finalu ostvarila nekoliko neverovatnih rezultata istovremeno.

Njeni počeci nisu bili tako sjajni, a preko mreže je kao rivalka tešila svoju prijateljicu. 

"Rekla sam joj da mi je najbolje da sam odem u penziju jer ko zna hoću li ovo ikada ponoviti. Kad sam imala 11 godina majka me je odvela u tenisku akademiju. Rekli su joj da može biti zadovoljna ako postanem igračica za drugu diviziju. Roditelji, podržavajte svoju decu u onome čime žele da se bave, samo im je vaša podrška potrebna" , rekla je Stivens posle pobede. 

Početkom godine se oporavljala od opercije stopala, pre dva meseca je krajem jula bila 957. teniserka planete, a danas je osvanula kao šampionka Grend slem turnira. 

"Da mi je neko tada rekao da ću osvojiti US Open rekla bih mu da nema nikakve šanse. Veliki je ovo trenutak za nas dve jer smo obe imale problema sa zdravljem ove godine i stajati ovde sa Medison je predivno", rekla je Stivens. 

Ona je napravila još veće iznenađenje od onog koje je u junu priredila Jelena Ostapenko koja je na Rolan Garos došla kao igračica van kruga nosilaca sa 47. mesta. 

Stivens je trenutno 83. od ponedeljka će dodatno napredovati, bogatija je za 3,7 miliona dolara pa je svoje zadovoljstvo podelila i na društvenim mrežama. 

"Najbolji. Dan. Ikada", napisala je Stivens.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar