DK - Đere pred debi u Lilu: Pričaću na terenu!

Talentovani teniser dobio je poziv za nastup za Dejvis kup tim Srbije u polufinalu Svetske grupe protiv Francuza. "Daću i više od maksimuma", kaže pred put u Lil.

Tenis 07.09.2017 | 17:30
DK - Đere pred debi u Lilu: Pričaću na terenu!
Laslo Đere imaće priliku da posle sjajnih rezultata ostvarenih u 2017. godini debituje za nacionalni tim. Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić uvrstio ga je na spisak igrač na koje računa za polufinalni duel protiv Francuske u Lilu, od 15. do 17. septembra.

Pomalo neočekivani poziv stigao je nakon što je uspeo da ostvari zacrtani cilj ove sezone, da uđe među 100 najboljih na ATP listi.

"Sjajna godina je iza mene. Iako ima još dva meseca takmičenja, mogu reći da sam zadovoljan postignutim, ali se ne zaustavljam. Svakodnevno radim na tome da svaki naredni meč budem još bolji, da svaka nedelja donese nešto novo i još pozitivnije u mojoj sportskoj priči. Moram da istaknem da mi je saradnja sa trenerom Dejanom Petrovićem donela neophodnu dozu samopouzdanja i vere u sebe, što je i donelo rezultat. Cilj do kraja sezone je postići što bolji rang, kako bi miran dočekao glavni turnir Australijan Opena", rekao je Đere.

Igrač koji trenunto zauzima 98. mesto na ATP listi, kaže da je poziv selektora Zimonjića nešto o čemu je maštao, kao i da će u Lilu, ukoliko mu se pruži šansa, odigrati najbolji tenis.

"Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima Srbije, član moćne četvorke uz čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva selektora Nenada Zimonjića i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil na meč protiv Francuske. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini i zaslužio da debitujem u Dejvis kupu. Moj san se polako ostvaruje, a jedno je sigurno, da ukoliko izađem na teren u Lilu daću ne svoj maksimum, već i više od toga", poručio je 22-godišnji teniser.

Đere deli mišljenje ostalih članova Dejvis kup tima da je Francuska favorit u predstojećem meču, ali kaže da će se bez obzira na to svi koji dobiju šansu u Lilu maksimalno boriti.

"Idemo na megdan jednom od najjačih timova na svetu. Ali sport je takav, nepredvidiv, nikad se ne može tvrditi po snagama na papiru da će biti ovo ili ono. Treba verovati u sebe i svoj tim, i dati maksimum za uspeh. Nisam neko ko mnogo priča, volim da se sve što imam da kažem to uradim delima na terenu, neka tako bude i ovaj put. Igraću da pobedim, da pobedi Srbija", naveo je Đere.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar