US open: Venus Vilijams blista!

Likuje posle pobede nad Kvitovom, pa u polufinalu udara na zemljakinju! Amerikanka se plasmanom u polufinale US Opena posle šest godina povovo vratila u Top pet društvo.

Tenis 07.09.2017 | 14:30
US open: Venus Vilijams blista!
Venus Vilijams je nadigrala Čehinju, Petru Kvitovu sa 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), plasirala se u polufinale US Opena, a zatim kao iz topa sasula: „Veliki šampioni se uvek vraćaju“...

Tako je starija sestra Vilijams videla svoj pohod na velikom turniru, koji njeno ime ponovo smešta u Top pet teniserki sveta! Tako se Venus vratila na slavi iz 2011. godine!

"Bilo je posebno. Nije bilo lakih momenata, nije bilo jednostavno servirati ili oduzeti protivnici servis. Znači mi mnogo što sam pobedila. Igrala sam kod kuće i daleko sam stigla na velikom turniru. Značilo je i njoj pošto se vratila posle povrede spremna da se takmiči na najvišem nivou. Dokazala je sebi da može da pobedi svakoga bez obzira na to šta joj se desilo”, rekla je Venus Vilijams, pa prešla na put kojim je došla do svoje sadašnje pozicije.

“ Pre šest godina nisam prihvatala granice i trebalo mi je neko vreme da shavtim da one ipak postoje. Uvek sam čašu videla na pola punu… Bilo je momenata kada sam pobeđivala u teškim mečevima i vremena kada nisam. Kada nisam, to je samo činilo da radim više. I dalje živim svoj san”, reči su Venus Vilijams na kraju kojih ide zaključak.

“Znate, sport je mikrokosmos života u kome se pokazuje ljudski duh u borbi protiv svih neprilika. Veliki šampioni se vraćaju posle povreda, odnosno situacija koje nikada nisu planirali. To je ohruje”, zaključak je američke teniserke koja će u borbi za finale rekete ukrstiti sa zemljakinjom Sloun Stivens.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar